camp cat master clubs pc (3)

Les màster terceres al campionat de Catalunya per clubs en pista coberta

Aquest dissabte s’ ha celebrat al palau Sant Jordi el campionat de Catalunya màster femení per clubs.  No hi hem participat en homes perquè degut a les mesures anti-Covid només hi accedien els 8 millors equips per estadet i no hem aconseguit entrar-hi.

Les dones havien aconseguit la tercera posició l’ any passat, així com també al 2017. Enguany han repetit doncs el seu millor resultat.

El Barcelona Atletisme ha estat el guanyador per cinquè any consecutiu. Ho ha fet clarament (41 punts), però menys que altres anys. Segones han estat el Pratenc amb 32, 3eres nosaltres amb 27, 4es la J.A. Sabadell amb 25 i 5enes el Cornellà At. amb 19.

Com sempre en aquestes ocasions, han estat extraordinàries: 5 rècords del club, 2 victòries parcials, totes donant-ho tot i algunes fent proves que no són les seves pel bé comú.

Teníem un hàndicap important: l’ Emma fa un any havia guanyat els 60 i havia quedat 2ª en alçada i la tenim lesionada des del campionat d’ Espanya de l’ octubre. Avui ha pogut tirar pes, però clar, la puntuació que ens podia donar era molt menor.

Doncs la “substituta” de l’ Emma en 60 ha estat la Betània Duarte (a la 1ª foto). I com l’ ha substituït? Guanyant també, amb 8″40. Recordem que aquí no es puntua per marca sinó per coeficient de puntuació de marca segons l’ edat. En aquest cas tant era, ja que la Betània ha estat la primera de la cursa i per coeficient.

La mateixa Betània ha estat la primera a l’ arribada dels 200 amb 29″10, però aquí sí que el coeficient l’ ha fet retrocedir fins la tercera posició.

Victòria fonamental de l’ Esther Tomàs (a la 2ª foto) en 3000. Amb 11’31″75 ha millorat els rècords del club F50 i F45 que posseïa ella mateixa des de feia poques setmanes.

Terceres posicions per Ana Esther Fidalgo en 800 amb 2’49″95 i Jessica León (a la foto de capçalera) en llargada amb 4’47. El crono de l’ Ana Esther millora per molt el seu rècord social F50, que estava en 2’52″42. I amb 51 anys trenca per primera vegada a la seva vida la barrera dels 2’50”.

La Jessica León ha participat també en alçada, essent 4ª amb una actuació d’ aquelles que cal agrair especialment. No disputava aquesta prova des de la seva etapa de promoció i ho ha fet per cobrir la baixa ja esmentada de l’ Emma. Així doncs, els 1’30 que ha saltat (amb totes les alçades al primer intent) estan més que bé. I només ha fet un nul sobre 1’33 perquè havia d’ anar a l’ alçada, perquè qui sap si potser no ho hauria saltat també en les dues temptatives que li quedaven.

Què dir de l’ Emma Olasz (a la 3ª foto)? La més veterana de l’ equip i sempre hi és empenyent, amb molta més empenta que moltíssims adolescents. Avui, podent fer només pes tal i com hem explicat, ha estat 4ª amb 7’09, inaugurant la taula de rècords F55.

També han estat 4ª la Raquel Campos en 400 amb 1’10″01 i el relleu 4 x 200 , format per Rut Coll (a la 4ª foto), Ana Esther Fidalgo, Ángela Pareja i Esther Tomàs, amb 2’21″11. L’ Esther s’ havia donat abans la pallissa del 3000 i l’ Ana Esther havia corregut el 800 tan sols 45 minuts abans. Doncs rècord del club F45 (compta l’ edat de la més jove, en aquest cas la Rut). El tenia la mateixa Ana Esther juntament amb Beatriz Domínguez, Emma Olasz i Xantal Oller en 2’21″69 des del 2016.

Per cert: què important i com és d’ agrair que dues atletes estiguin disposades a prendre part només del relleu, tal i com passa quasi sempre i avui han fet la Rut i l’ Ángela! Dóna molta seguretat perquè si hi ha alguna baixa de darrera hora sempre tenim recanvi per no fer un zero.

La Verónica Fernández (a l´ultima foto) ha estat l’ única en ocupar el 5è lloc tot i una grandíssima actuació: 5’33″90 en 1500 per acabar 3ª, però avançada per dues atletes més veteranes amb millor coeficient.  Però quan una atleta fa la seva millor marca personal (comptant també aire lliure) des de que és màster (fa 7 anys) l’ únic que podem fer és felicitar-la.

Les classificacions, aquí. I tot seguit, un vídeo amb la celebració corresponent.

 

Moltes felicitats, joves.

 

Share this post

G.A.Els Lluïsos tots els drets reservats 2018