IMG-20200201-WA0062

Heroic tercer lloc de les màster al campionat de Catalunya per clubs en pista coberta

Ens explaiarem més del que és habitual perquè el que han fet avui les nostres màster al campionat de Catalunya per clubs en pista coberta ha estat una autèntica heroïcitat. Ens expliquem:

De l’ equip titular teníem tres baixes importants per lesió o motius laborals. Una d’ elles ha estat coberta per una altra atleta, però les altres dues per les terceres opcions. És a dir: han competit les suplents de les suplents. I una atleta més s’ ha lesionat escalfant però ha participat. Un 10 per a absolutament totes les que han competit avui, amb una actuació memorable i un esperit d’ equip que feia posar la pell de gallina.

El resultat final demostra com d’ importants són TOTES les que hi són. Com sempre, Barcelona Atletisme i Avinent Manresa són d’ un altre món (54 i 49 punts respectivament). A partir d’ aquí igualtat absoluta, amb només 5 punts de diferència entre els altres 5 clubs participants. I atenció a la puntuació: 3ers G.A. Lluïsos Mataró 35, 4rt C.A. Tarragona 35, 5è Cornellà At. 35, 6è J.A. Sabadell 32 i 7è Pratenc 30.

Perquè les nostres han estat terceres? Perquè en cas d’ empat es desempata segons victòries parcials, i mentre que nosaltres n’ hem obtingut una el Tarragona i el Cornellà cap, fet que ens ha donat el bronze.

Anem a ara a relatar cada actuació perquè el que llegireu és de traca, amb 10 rècords del club inclosos:

Matrícula d’ honor cum laude per l’ Emma Olasz, que ha guanyat els 60 amb 9″09 i ha estat 2ª en alçada amb 1’33. En 60 millora el seu rècord del club F50 (9″10 des del 2016) i en alçada, atenció, supera Els F50, F45, F40 i F35, tots en poder d’ ella amb 1’30 des de feia 6 anys. Recordem que la classificació no es fa per ordre habitual sinó per un coeficient de marques que valora cadascuna d’ elles segons l’ edat de cada atleta.

3ª Betània Duarte en 200. Amb 27″23 ha fet miques els seus rècords del club F40 i F35, situats en 27″74.

4ª ha estat la Jessica León (a la 2ª foto) en llargada. Mereix un monument. S’ ha fet un esquinç escalfant a la zona inferior de les pistes i, lògicament, ha hagut de ser atesa. Doncs amb esquinç ha pujat a la pista i ha fet un únic salt de 4’20 que, en condicions normals, seria fluixet per a ella però és un marcon donades les circumstàncies. No ha pogut continuar, però ha aportat 4 punts que, de no haver saltat, ens haurien fet caure del 3er al 6è lloc final. Un exemple del que és esperit d’ equip. Vaja, de fet com totes les que hi han estat avui.

Seguim: 5enes Rut Coll en 400 amb 1’10″46 (quin descobriment per l’ equip, alerta al que farà en breu!!!), la Geni Garcia (a la 3ª foto) en pes amb 8’36 (millora el seu rècord del club F50 en 2 centímetres amb una gran regularitat, amb 5 tirs vàlids dels quals el pitjor ha estat 8’14) i un relleu 4 x 200 (Susana Pagès, Natalia Millán, Rut Coll i Betània Duarte) que, amb 1’59″82, han obtingut nous rècords del club F40 i F35.

I acabem amb les pitjors classificades però a les que volem donar molt les gràcies pel que han fet. Se les ha convocat amb molt pocs dies de marge per cobrir baixes i dues d’ elles fent proves que no ténen res a veure amb les seves. Lògicament no podien puntuar molt, però han tingut la valentia de sortir pel bé de l’ equip i ho han donat tot. Han aportat pocs punts, sí, però al capdavall els seus han acabat sent tan decisius com els 13 de l’ Emma. La Judith Artigas (a la 4ª foto, 6ª en 1500 amb 6’17″04), la Verónica Fernández (6ª en 3000 amb 11’42″91, marcon) i la Meritxell Salvador (a l’ última foto, 7ª en 800 amb 3’11″15) es mereixen una ovació, que els hi fem l’ ona i els besem els peus.

En fi: una tarda màgica. El coratge d’ aquestes noies (per no dir els ovaris) ha superat tots els entrebancs i s’ han fet amb un bronze que ens enorgulleix especialment, tot just el nostre segon podi en aquesta competició després del 3er lloc del 2017.

Noies, sou molt grans. TOTES. Inclosa la Cristina Garcia, no convocada però present i amb l’ equipació a punt per si sorgia algun imprevist més.

L’ única nota negativa (apart de la lesió de la Jessica, és clar) ha estat l’ absència de l’ equip masculí, inscrit inicialment. Una plaga de lesions i malalties els darrers dies ha fet que 48 hores abans prenguéssim la difícil decisió de renunciar davant la impossibilitat de presentar un equip amb cara i ulls. A l’ aire lliure, sí.

Els resultats, aquí.

Share this post

G.A.Els Lluïsos tots els drets reservats 2018