Anècdotes

Any 1988

Aquest any el cros es va fer per primera vegada al Turó de Cerdanyola, conegut com la muntanya de la creu. Durant tot el matí el temps va estar ennuvolat, però sense ploure gens. Però quan es donà la sortida de la prova absoluta masculina, va començar a caure un fort aiguat. Tan forta va ser la pluja que, mentre s' estava desenvolupant la cursa el jutge àrbitre va decidir que es faria una volta menys de les previstes i no hi va haver ni un sol atleta que protestés.

Any 2001

Al cros del 2001 ens van venir a firmar autògrafs la María Vasco, que pocs mesos abans havia estat medallista olímpica a Sidney (primera atleta espanyola i per ara l' única en aconseguir-ho) i en José Ríos.
En un moment donat, se li van acostar dues nenes d' uns 12 anys sense saber qui era ella. En el moment que la María Vasco els estava signant els seus autògrafs, una d' ella exclama: "¡Ah, ya sé quien es! ¡Es la que salía llorando por la tele!". Recordem la imatge de María Vasco plorant mentre l' entrevistava Televisión Española en directe pocs moments d' aconseguir la medalla. Aquesta és la imatge que li va quedar a aquella nena.

Anys 2003 i 2004

Quan ja havien començat les proves de promoció es va presentar un atleta marroquí totalment desconegut que volia inscriure's. Evidentment, no comptava entre el reguitzell de favorits encapçalat per gent com en Pol Guillem o en Roger Roca. Doncs aquest desconegut va imposar-se amb total autoritat. El seu nom ara ja és més conegut: Ayad Lamdassem.

I, per si no en fos prou, l' any següent va passar exactament el mateix amb un altre compatriota seu: Abdelghani El Hassany, el qual repetiria victòria al 2005 presentant-se també a darrera hora, però essent ja conegut.

< Tornar al Cros