Una valenta Raquel González (FCB) 10ª al campionat d' Europa

La Raquel González (F.C. Barcelona) és l' orgull de l' escola d' atletisme del G.A. Lluïsos Mataró. És l' atleta que ha sortit de la nostra pedrera que ha arribat més lluny (a la 2ª foto la podeu veure amb el nostre uniforme al 2003, en una de les seves primeres proves de marxa). Ens ha fet vibrar (i de quina manera) veient-la avui als 20 km marxa del campionat d' Europa que s' està celebrant a Zuric (Suïssa).

Tot i la seva joventut (24 anys) i debutar en un gran campionat internacional d' estiu, ha estat molt valenta. Arribava en perfecte estat de forma, sense entrebancs per lesions ni malalties, i amb molta gana. En tot moment ha estat molt activa, sempre a les primeres posicions del grup capdavanter.

Fins al km. 15 ha estat una cursa d' eliminació a ritme mig però bastant uniforme. Les atletes anaven caient del grup de les millors en comptagotes. Després d' un pas pel km. 5 en 22'48", en el que 18 atletes es mantenien al grup, el ritme ha anat augmentant molt de manera molt subtil.

Pel km. 10 encara eren 15 les que aguantaven, després d' un pas de 45'05" (parcial de 22'17" del km. 5 al 10). I la Raquel seguia deixant-se veure entre les primeres, transmetent molt bones sensacions, amb una sensació de fluidesa absoluta i, com sempre, gràcies a la seva impecable tècnica de marxa, neta d' avisos (tot i que al final n' hi han ensenyat un). No era fàcil marxar bé en un circuit tan mal pensat per una cursa, amb corbes de 180 graus i les vies del tramvia dificultant que es pogués marxar correctament. L' esperança d' un gran resultat anava en augment.

A partir del km. 12 ha començat la qualificació del martell i hem estat una bona estona sense tenir notícies de la marxa. Quins nervis!!!

Tornen a connectar al km. 14 i només queden 9 marxadores al davant. I la Raquel continua allà! Bé, bé. L' objectiu de ser finalista està més a prop. I per què no somniar amb una medalla arribats a aquest punt? Més nervis.

Al pas pel km. 15, en 1h 06'59" (21'54" els darrers 5 km) ja n' ha caigut una altra. En queden 8. I que bé que es veu a l' ex-lluïsenca!

Però poc després, primer canvi seriós: la russa Alembekova dóna un forta forta estrabada i s' endú amb ella a una txeca i una ucraïnesa, amb una italiana fent la goma. Les altres 4 es queden a uns metres. Què li passa a la Raquel? No pot més o prefereix no respondre immediatament al brusc canvi de ritme i esperar? I a sobre tornen al martell i, per a més inri, ensenyen la càmera de requeriments de les heptatletes (senyors, que hi ha una final en marxa!!!) i no podem veure què passa. Encara més nervis.

Tornen al km. 17 i..... nooooooooooooo!!!!! La Raquel no apareix. La russa, la txeca i la ucraïnesa van al davant, ja distanciades van 4 marxadores més i a la Raquel no se la veu. Al pas pel km. 18 passa 9ª, ja que ha estat superada per la també catalana Beatriz Pascual. Va patint molt i la possibilitat de ser finalista sembla que s' esvaeix.

Finalment, la russa Elmira Alembekova es proclama campiona amb 1h 27'56", seguida per la ucraïnesa Lyudmyla Olyanovska amb 1h 28'07" i la txeca Anejka Drahotova (encara és júnior!!!) 1h 28'08". Beatriz Pascual entra 8ª amb 1h 29'02" i la Raquel González finalment 10ª amb 1h 30'03" (darrers 5 km. en 23'04").

La mataronina partia amb la 9ª millor marca de totes i s' ha jugat el tot pel tot per donar la campanada, quedant finalment a 1 minut i mig del seu millor registre (això no és dolent ni molt menys en un gran campionat, on el que val és la posició i no la marca). Ha patit moltíssim els darrers km., però n' estem convençuts de que en un futur molt proper la veurem molt més amunt encara. I és cert que per uns moments l' hem vist optant a medalla, però si som realistes això encara no tocava. Temps al temps. I, què coi? Que a dia d' avui és la 10ª millor d' Europa! Quasi res!

Enhorabona per suposat a la Raquel per una prova tan brillant i per una combativitat que, en un futur li donarà moltes alegries. Però també el nostre reconeixement pel seu descobridor per a la marxa, en Juan Carlos Rodríguez, atleta encara dels Lluïsos.

Els resultats, aquí.