1 or, 1 bronze, 1 rècord de Catalunya i 4 del club a la final del campionat català de relleus de promoció

Doncs sí. Aquest és l' increïble bagatge dels 5 equips classificats per a la final del campionat de Catalunya de relleus cadet-infantil-aleví-benjamí que ha tingut el plaer d' organitzar el G.A. Lluïsos Mataró aquest dissabte.

Els infantils masculins eren clars candidats a doble medalla després d' haver-se classificat com a primers i tercers en 4 x 200 i 4 x 80 respectivament. A la jornada final han clavat aquestes posicions, però atenció als cronos.

En 4 x 200 Sergi Adalid, Marc Garí, Gil Espada i Arega Puig (tots quatre a la 1ª foto) havien fet 1'48"2 a la jornada prèvia (rècord social). Avui el seu domini a la final directa ha estat incontestable, entrant en 1'46"06, gairebé 4 segons abans que els sots-campions. Òbviament aquest registre millora el rècord social, però és que destroça també el rècord de Catalunya, plusmarca que posseïa el Cornellà At. amb 1'47"29 des de l' any passat. Una millora de més d' 1 segon en un rècord català en una distància tan curta. Mare meva!!!

Als 4 x 80 repetien Sergi Adalid, Marc Garí i Arega Puig, en aquest cas fent equip amb Joan Cebrià. Han guanyat la 2ª semifinal amb 42"08, però a l' anterior cursa 3 equips havien corregut més ràpid. De tota manera, amb aquest crono ja superaven la plusmarca social (42"1 manuals) que compartien ells mateixos des de feia 7 dies amb un equip que ho va aconseguir al 1978.

Ja a la final, la superioritat de la J.A. Sabadell ha estat clara, guanyant amb 40"57. A partir d' aquí, 3 equips en només 15 centèssimes: plata pel Lleida U.A. amb 41"42, bronze pel nostre conjunt amb només 1 centèssima més (41"43, per tant nou rècord del club), quedant fora del podi el C.A. Granollers amb 41"57.

Les sorprenents alevins femenines (Sara Adjar, Mariona Mas i Laia Palacín) també han ocupat plaça de finalista en 3 x 600, essent 7enes. Semblava que, corrent bé, podrien optar a una plaça entre les 8 millors, però el crono ha estat gairebé increïble. 7 dies abans s' havien fet amb el rècord del club després de córrer en 6'14"7, però no creiem que ningú pensés que correrien tant: 13 segons més ràpid!!!!!!!!!!!!!!!!! Una millora mitjana de més de 4 segons per atleta!!!!!!!!!!!!!!!!1 6'01"55 és la nova plusmarca.

El conjunt de 4 x 60 aleví masculí (Tomàs Biel, Josep Oriol Molina (a la 2ª foto), Pol Ibáñez i Cristian Garí) tenia l' objectiu de classificar-se per a la final dels 8 millors. Havien estat 6ens a la prèvia amb 36"6 i, a sobre, amb en Pol Ibáñez amb febre, de manera que semblava factible.

Avui han acabat lleugerament pitjor (37"00), però aquest registre només els ha permès fer el 12è millor temps, relativament lluny dels 36"29 que han estat necessaris per passar.

També era la final l' objectiu de les cadets femenines del 4 x 100 (Emma Palà, Ruth Díaz, Carla Rodríguez i Irene Reboredo), i més després de baixar dels 51"9 la setmana passada i ser 8enes. L' Emma Palà, però, ha estat baixa per mal d' esquena i ha estat substituida per la Sofía Sanz, que ha corregut el millor que ha pogut però que no és velocista. Això, lògicament, s' ha notat, ja que ni té la mateixa velocitat ni pràctica amb el relleu, cosa que sí tenen la resta donat que fa 2 anys que corren juntes tots els relleus cadets i absoluts del club. El temps final ha estat 53"62, l' 11è de tots. Amb 52"91 es passava a la final. Llàstima.

Podeu veure aquests resultats històrics pels nostres aquí.