Rècord de Catalunya i lesió de Sergi Adalid

L' infantil Sergi Adalid és notícia per partida doble. Una de bona i una de dolenta.

La dolenta és que fa aproximadament un mes es va trencar el quart metatars d' un dit del peu dret i està enguixat. Per això es va perdre el campionat de Catalunya en pista coberta en el qual hauria aconseguit un metall amb gairebé tota seguretat, i molt probablement d' or. La recuperació està essent molt bona i sembla que aviat podrà tornar als entrenaments.

La bona notícia és que en uns dies es convertirà en el primer recordman català infantil de 500 metres en pista coberta. Tal i com ja havíem escrit fa unes setmanes, aquesta és una disciplina nova d' aquesta temporada. Quan això succeeix, es considera com a primer rècord el millor registre aconseguit a final de la temporada. Mentrestant, s' anomena "millor marca catalana", però no rècord.

En Sergi ha anat líder del ranking des del principi, però calia esperar que no fos superat per ningú. A més, el fet d' estar absent al campionat de Catalunya suposava un contratemps, ja que allà potser el superaven.

Però no. A dia d' avui el lluïsenc continua mantenint-se al capdavant del ranking català amb els 1'18"64 aconseguits el 9 de febrer. Els dos atletes que el segueixen són Victor Coris (Sant Celoni) amb 1'19"13 i Adrià Segura (Granollers) ja lluny amb 1'21"15.

La temporada en pista coberta acaba oficialment el 31 de març, però ja no queda cap competició per als infantils, de manera que ja podem donar per fet doncs que a 31 de març en Sergi serà el primer recordman català de 500 en pista coberta.

Enhorabona i a recuperar-se.

És el 39è rècord de Catalunya aconseguit a la història per un atleta dels Lluïsos. Entre els que el precedeixen hi ha, curiosament, un tiet seu, en Carlos Adalid. En Carlos aconseguí el rècord de Catalunya aleví (i també d' Espanya) en 1000 amb 3'04"3 al 1979.

Qui més rècords de Catalunya ha assolit entre els nostres és, amb molta diferència i com no podia ser d' una altra manera, el veterà Joaquín Joyas amb 14. El segueixen Lauren Baker amb 4 (essent infantil i aleví) i, amb 2, Jesús Gutiérrez, Javi Rodríguez, Maria Luisa Novo, Mireia Bonjoch i Darío Pallarolas.

Si consulteu la pestanya "història" d' aquesta web, a l' apartat "rècords" en trobareu el llistat sencer.