Els infantils sots-campions de Catalunya de 4 x 200 indoor. Arega Puig bronze en 60

Enguany hem tingut 3 atletes (amb 4 participacions individuals) més un relleu a la final del campionat de Catalunya infantil en pista coberta. Cal dir, però, que en Gerard Vila s' havia classificat en alçada i pes però avui no ha estat a Sabadell i que en Sergi Adalid, absent a la prèvia, hauria estat medallista gairebé segur en 600. Però això és ciència-ficció. Anem a la realitat:

Gran balanç, ja que els nostres han tornat amb una medalla de plata i una altra de bronze.

La plata ha estat pel relleu 4 x 200 masculí format per Arega Puig (a la 1ª foto), Joan Cebrià, Marc Garí i Gil Espada (a la dreta de la 2ª foto) amb 1'51"59. Ha estat un final ajustadíssim ja que al 3er (A.A. Catalunya) els han donat exactament el mateix crono i el 4rt (C.A. Montornés) ha arribat 26 centèssimes després. El campió ha estat clar: la J.A. Sabadell amb 1'49"13.

Un dels rellevistes, l' Arega Puig, s' ha penjat també una altra medalla, aquesta a títol individual i força sorprenent. A la jornada classificatòria de 60 llisos de tot just 7 dies abans havia fet el 7è millor temps amb 8"42, nou rècord del club, però lluny dels millors.

Avui ja ha començat fent 8"35 a semifinals (millorant novament el rècord del club), passant per temps amb el pitjor registre dels 8 classificats empatat amb un altre rival. Els 2 primers estaven molt lluny de la resta (7"99 i 8"09 a semis), però el 3er millor crono era 8"26. Màxima igualtat entre 3er i 8è (9 centèssimes). De tota manera, semblava difícil que novament rebaixés molt el seu registre.

Doncs no: excel.lent actuació a la final de l' Arega per entrar en uns espectaculars 8"21 (un altre rècord del club i 22 centèssimes menys que el seu tope fins avui!!!). Els 2 primers no han fallat i han entrat molt lluny (7"97 ambdós), amb el 4rt entrant en 8"30. Quina capacitat de rendir al màxim nivell quan toca i no en un control!!!

L' Arega també ha pres part del salt d' alçada, essent 11è amb 1'36.

No acaben aquí els èxits: en Gil Espada s' havia classificat per la ronda definitiva com a 8è en 600 i arribava amb una millor marca de 1'46"20. Doncs avui l' ha rebaixat en gairebé 5 segons entrant 5è amb 1'41"52, també rècord social. Li pispa precisament a l' Arega Puig, que el posseïa amb 1'42"76.

Avui sí que els pronòstics ens han fallat. Si vèiem opcions de medalla (apart de la del relleu) més que per a l' Arega eren per a en Marc Fernández (a l' esquerra de la 2ª foto) en 2000, però "només" ha pogut entrar 7è. No ho ha fet malament perquè, amb 6'41"83, només ha corregut 2 segons més lent que el seu tope personal, però la cursa ha tingut un nivell molt més alt del que prevèiem i ha estat necessari córrer en 6'33"87 per guanyar el bronze. Després, força igualtat: poc més de 2 segons i mig entre el 4rt i en Marc.

Podeu veure els resultats sencers aquí.