Les màster quartes al campionat de Catalunya per clubs en pista coberta

Dissabte a la tarda s' ha dut a terme a Sabadell el campionat de Catalunya de clubs màster en pista coberta.

Hi havien de prendre part tan l' equip femení com el masculí, però un cúmul impressionant de baixes per motius laborals i per lesió han fet que dies abans s' optés per renunciar davant l' evidència de que no ens quedava més remei que presentar un equip poc competitiu. Que no cunda el pánico. Hi ha equip suficient com per quedar en posicions intermitges, però aquesta vegada els astres s' han conjurat en contra nostra i realment la millor opció era renunciar. A l' aire lliure ens refarem.

Amb el conjunt femení s' ha seguit el mateix guió de cada any: Barcelona Atletisme i Manresa competeixen en una lliga i la resta, bastant igualats, lluiten pel tercer lloc. Aquesta vegada les nostres lluïsetes han estat quartes a tres punts del bronze. Or pel Barcelona Atletisme amb 70 punts, plata el Manresa amb 62, bronze el Tarragona amb 47, quartes nosaltres 44, cinquenes el Cornellà 40, sisenes Pratenc 39 i, ja més despenjades, setenes Lleida 28 i vuitenes Xafatolls 22.

Equip molt compacte, amb cap triomf parcial però cap últim lloc. I, com sempre, competint extraordinàriament bé. Avui han millorat 6 rècords del club.

Recordem el sistema de puntuació: 8 punts la primera de cada prova, 7 la segona i així fins a 1 la 8ª sempre i quan faci una marca. Però no es puntua per classificació habitual, sinó per coeficient. Cada marca té un valor en funció de l' edat de l' atleta, de manera que algú que queda per darrera d' una rival més jove li passa per davant a la classificació si el valor de la marca és superior.

Segon lloc per l' Emma Olasz en alçada. Amb 1'29 millora en 6 centímetres el rècord del club F50 que posseïa ella mateixa.

Terceres Betània Duarte en 200 amb 28"18 (nou rècord del club, millorant els seus 28"50) i Ana Esther Fidalgo (a la 1ª foto) en 1500 amb 5'40"84.


Quarta ha estat la Jessica León en llargada amb 4'43. Ha quedat primera però, tal i com hem explicat anteriorment, el fet de ser màster jove (36 anys) ha fet que rivals més grans l' avancessin un cop aplicat el coeficient.

Tres cinquens llocs amb rècords: l' Eva Sans amb 1'07"79 en 400 millora l' F40 i l' F35 que ostentava ella mateixa amb 1'08"01, la Cristina Garcia en pes ha tirat 8'44 (9 centímetres més que la seva plusmarca F40) i el relleu 4 x 200 (Betània Duarte, Natalia Millán, Susana Pagès i Eva Sans), amb 2'01"74, han fet miques l' F35, en poder fins avui de Laura Ortiz, Ana Esther Fidalgo, Mª Helena Gaeta i Natalia Rodríguez amb 2'10"70 des del 2012.

Sisenes posicions per Natalia Millán en 60 amb 9"27 i Rut Coll en 800 amb 2'44"68 la primera vegada que competia en pista amb els Lluïsos (va ser atleta del Laietània fa quasi 30 anys) i 7ª Judith Artigas (a la 2ª foto) en 3000 amb 13'33"82.

Els resultats, aquí.

A la 3ª foto l' equip quasi al complet. Dretes d' esquerra a dreta Natalia Millán, Cristina Garcia, Rut Coll, Susana Pagès, Eva Sans i Ana Esther Fidalgo. Ajupides, Emma Olasz, Jessica León i Betània Duarte. Només falta la Judith Artigas.