Aclariment sobre el "no rècord" de Catalunya sub-20 de 4 x 800

Ahir informàvem sobre la consecució del rècord de Catalunya sub-20 de 4 x 800 fet per Aleix Aznar jr. Pau Rey, Oussama Blal i dan Vivas durant el decurs del trofeu Nadal de l' AAC.

Si fem cas a la taula de rècords de la Federació Catalana, els 8'22"'04 que van fer serien, tal i com vam escriure, rècord de Catalunya sub-20 i, a més, quedava a 1 segon i mig del rècord absolut que figura a la mateixa taula.

Ara bé, en Guillem Pera (membre de l' Asociación Española de Estadísticos de Atletismo) ens ha enviat informació que ho desmenteix. Podeu veure al final d' aquesta notícia (a l' esquerra la part que ens interessa) una pàgina del Mundo Deportivo del 18 de juny del 1991 en el que surt la notícia del rècord d' Espanya júnior (antic nom dels sub-20) feta per l' Sport Canet. Aleshores Francisco Javier Munuera, Marco Antonio Rodríguez, José Blas Serrano i David Roca van córrer en 7'42"9.

I, de fet, apart de que aquest crono milloraria també el rècord absolut que consta a la web de la Federació, segons l' Asociación Española de Estadísticos de Atletismo de la que en Guillem en forma part tampoc ho seria, ja que allà consten uns 7'34"0 de Jordi Vidal, Alfonso Gabernet, José Mª Reina i Enric Bondia del 1968.

Hem enviat mail a la Federació preguntant si aquestes marques no figuren com a rècords perquè no els consta o per algun altre motiu però, de moment, creiem lògic no considerar com a rècord de Catalunya el crono dels nostres atletes ahir.

Moltes gràcies, Guillem, per la info.