Or i plata, 1 rècord d' Espanya i 2 de Catalunya per Xavi Palau al campionat d' Espanya màster en pista coberta

Des de divendres i fins diumenge s' ha disputat a a Salamanca el campionat d' Espanya màster en pista coberta.

En Xavi Palau és el nostre únic reprentant a terres castellanes, però deixa el pavelló ben alt.

De moment, dissabte ha saltat llargada M55. Partia amb la segona millor marca dels participants i s' ha classificat segon... amb rècord de Catalunya!!! Al campionat de Catalunya havia saltat 5'36, quedant a 1 centímetre del rècord. Avui ha estat amenaçant tot el concurs la plusmarca, saltant 5'32-5'19-5'33-5'36-5'30 als primers 5 intents i igualant la seva marca al 4rt.

El millor ha arribat al final: 5'51 a l´últim salt per superar en 14 centímetres els 5'37 d' en Pedro Martínez al 2015.

El campió ha saltat 5'61 i el bronze 5'08.

Diumenge arribava al triple amb el millor registre dels inscrits (es consideren les marques d' aquesta temporada i l' anterior) amb 11'71 de quan encara era M50. El seu màxim rival "només" arribava amb 11'06. Per tant, clar favorit clar a l' or, a millorar el seu propi rècord de Catalunya (11'41) i, fins i tot, el d' Espanya (11'47).

Ha acomplert tots els objectius amb només dos salts: nul al primer i 11'49 al segon, rècord d' Espanya i, òbviament, dels campionats, de Catalunya i dels Lluïsos

El concurs estava dat i beneït. El segon anava més d' 1 metre per darrera (10'39) i en Xavi, veient-se amb el títol assegurat, ha decidit no seguir saltant pensant en el campionat d' Europa que es disputa d' aquí a tres setmanes a Madrid.

És el quart rècord de Catalunya superat per en Xavi amb la samarreta dels Lluïsos (tercer aquesta temporada) i el primer d' Espanya. És el segon màster masculí a la història dels Lluïsos en ser recordman espanyol. En Joaquín Joyas, però, ho va aconseguir sis vegades. Aconsegueix també el 20è títol de campió d' Espanya màster de la categoria per un lluïsenc: Joaquín Joyas 18, Joan Pimienta 1 i ara el d' en Xavi. Les nostres dones en sumen 8: 4 Emma Olasz (actual entrenadora dels cadets) i 4 Montse Capel.

Els resultats, aquí.