Curses d' estiu: Mª Helena Gaeta i Albert López guanyen a Sant Feliu de Pallerols

Donat que aquestes setmanes són molt fluixes competitivament, anirem afegint en aquesta mateixa crònica les notícies de les curses que es vagin succeïnt d' aquí al dia 26, quan augmentarà la participació dels nostres. En notícia apart només tractarem la participació dels nostres 6 cracks al campionat d' Europa de veterans.

Cursa de La Garriga
Tot just 24 hores després de guanyar ambdós la cursa de Les Santes, la Mª Helena Gaeta i l' Albert López (a la foto) van participar dissabte 29 de juliol a la cursa de la Garriga, de 4'2 km. Curta, però molt dura, amb un desnivell considerable i baixades tècniques per un bosc incloses.

L' Albert es classificà segon tan de la general amb 14'14", cedint per 6 segons davant el local Francesc Marsol. No hi havia categories per a veterans en aquesta ocasió. Enorme l' Albert, perquè no oblidem que la parella de lluïsencs fa poc que han reprès els entrenaments després de 3 setmanes de vacances.

La prova femenina fou inusualment ajustada pel que fa a les 3 primeres, separades per només 9 segons. La Mª Helena fou la 3ª amb 18'09". a 2 segons de la segona i 9 de la guanyadora. Hauria estat 2ª veterana d' haver-hi hagut aquesta categoria.

L' Esquella de Pardines. El Batall.
Cursa de 15 km. disputada dissabte 29 de juliol a la localitat gironina de Pardines. Dura prova de muntanya, de 16'5 km de distància i un desnivell acumulat de 1.450 metres.

En Sergi Martín va classificar-se en un molt bon 8è lloc de la general amb 2h 33' tot i patir diversos entrebancs durant la cursa. Podeu llegir una fantàstica crònica del protagonista (com totes les que escriu) al facebook d' Esamano

Cursa d' Argentona
Aquest dissabte, com cada 5 d' agost, nova edició d' aquesta cursa de festa major, amb un circuit d' uns 5 km. constantment toboganeros.

Sabem que hi han anat uns quants atletes del club, però no es pengen classificacions i només podem dir que l' Eva Riera ha estat la 3ª dona amb 21'36" i l' Óscar Sauleda (a la 1ª foto) 16è home amb 18 minuts.

Si ens informeu de més resultats els afegirem aquí.

Cursa d' Amer
Prova de 10 km. no homologats en un circuit mixte (asfalt i terra) en la que tan la Mª Helena Gaeta com l' Albert López s' han imposat a la categoria absoluta, emportant-se el premi del pernil, tal i com es pot apreciar a la primera foto.

L' Mª Helena ha guanyat sense despentinar-se ja que, amb un crono de 43'54", li ha tret més de 4 minuts a la segona classificada, permetent-se el luxe fins i tot de no arriscar a la part de corriols veient que no tindria problemes per vèncer.

L' Albert ha hagut de suar més tot i que al final, amb 34'22", li ha tret 33 segons al segon classificat. No ha estat però fins al darrer km. quan s' ha pogut desempallegar d' ell.

Les classificacions, aquí.

Milla de Sant Antoni de Calonge
Extraordinària organització, amb un passeig marítim ple a vessar d' espectadors en la que 3 dels nostres 4 representants han guanyat la seva categoria.

La Mª Helena Gaeta, en una cursa on corrien juntes de cadets en amunt, ha vençut en veteranes F45 amb 6'08", 12 segons menys que la seva immediata perseguidora.

Els veterans masculins corrien junts de 40 en amunt. L' Albert López ha estat netament superior en M45, vencent amb 5'03" (18 segons menys que el segon). Però com que no en té prou en limitar-se a guanyar la seva categoria, ha lluitat per aconseguir fer-ho també a la cursa conjunta, cedint només a l' sprint davant un M40 que ha fet el mateix temps que ell. A la mateixa cursa, 8è lloc M40 per a en Jordi Martí (a la dreta de la 3ª foto) amb 5'32".

I en juvenils (que corrien juntament amb els cadets), triomf també incontestable per a l' Oussama Blal (a l' esquerra de la 3ª foto). Amb 4'55" li ha tret mig minut exacte al segon de la categoria, tot i que un atleta cadet l' ha superat, entrant amb el mateix temos. Un crono impressionant tenint en compte que porta setmanes sense entrenar perquè està de vacances.

Els resultats, aquí.

Cursa d' estiu de Sant Feliu de Pallerols
La parella formada per la Mª Helena Gaeta i l' Albert López ha continuat aquest diumenge 20 d' agost la seva marxa triomfal per les curses d' estiu. Aquesta vegada ha estat a la localitat garrotMªxina de Sant Feliu de Pallarols.

La sortida era conjunta de juvenils en amunt, però amb distàncies diferents: sèniors i promeses 8'7 km i la resta 5'7.

Els dos lluïsencs estan en una forma impressionant a aquestes alçades. Han guanyat en veterans "B" amb 19'47" l' Albert i 25'31" la Mª Helena, tots dos superant per ni més ni menys que 2 minuts als segons de la categoria i entrant per davant de tots els més joves de la cursa, és a dir, juvenils, júniors i veterans "A".

Les classificacions, aquí.