Les dones 5enes i els homes 11ens al campionat de Catalunya veterà per clubs

Aquest diumenge s' ha disputat a les pistes barcelonines de Can Dragó el campionat de Catalunya veterà per clubs.

En dones, des de que es va iniciar la competició veterana per clubs el Barcelona Atletisme i l' Avinent Manresa són inabastables per a la resta (a 5 de les 8 proves la 1ª i la 2ª han estat d' aquests dos clubs). Pel que fa a la resta de conjunts que aspiren al bronze, cada vegada hi ha una igualtat més extrema. Avui tan sols 3 punts han separat al 3er equip del 6è.

De vegades hem tingut sort (recordem un bronze per 1 punt), d' altres no (tenim també una quarta plaça a 1 punt de les terceres). Avui ha tocat creu.

Per començar, les dues llançadores de pes estan lesionades i les ha substituït el millor que ha pogut l' Eva Riera (a la 1ª foto). Com totes (i tots) les que fan proves que no són la seva només podem que agrair el que ha fet, però clar, el resultat esportiu no és el mateix que quan s' ha de substituir a algú que aporta molts punts. Tot i això, a falta de dues proves les nostres dones anaven terceres, però amb tres equips enganxats. Amb la desqualificació del relleu 4 x 100 el Pratenc s' ha endut el gat a l' aigua (o, el que és el mateix, el bronze) amb 31 punts, amb un triple empat a 28 entre Nou Barris, G.A. Lluïsos Mataró i Tarragona, resolt per aquest ordre en el desempat per llocs (es miren el número de primeres posicions, en cas de persistir l' empat les segones, i així successivament fins a arribar a desempatar). Tan igual ha estat tot que els tres conjunts han aconseguit una victòria i un segon lloc i el Nou Barris s' ha fet amb el 4rt lloc per les 3 terceres posicions que han obtingut (Tarragona i nosaltres només 1, persistint doncs l' empat). Hem hagut d' anar a les quartes posicions per desfer-lo. Nosaltres hem fet 3 quarts per 2 del Tarragona, fent-nos doncs amb la 4ª posició final. El Barcelona Atletisme amb 51 (d' un màxim de 56 possibles!!!) i l' Avinent Manresa amb 44 són un altre món.

Abans de comentar res més volem fer un incís: l' atleta per la qual ens han desqualificat el relleu per agafar el testimoni fora de zona és fondista. Ha fet el relleu per necessitats de l' equip i no pot sentir-se culpable del que ha succeït. Són coses que passen i no li passarà mai més. Ho ha passat molt malament perquè és conscient de que aquí hem perdut el bronze, però no es pot culpar. Ha estat un cúmul de circumstàncies: la novatada per part d' ella, falta de vista de que cap altre atleta més expert estava allà guiant-la, passivitat dels jutges (no tenen l' obligació de dir als atletes on s han de situar, però lés habitual que ho facin si els veuen despitatsts i no ha estat el cas... Si no hagués acceptat el repte potser ni s' hauria pogut participar al relleu. La propera vegada serà molt millor. Tranquila i ànims.

Dit això, el balanç a nivell individual femení és d' 1 primer i 1 tercer lloc i 2 rècords del club.

Victòria i rècord F50 per l' Emma Olasz (a la 2ª foto) en llargada. Amb 4'19 (vent +1'6 m/s) millora els 4'11 que posseïa ella mateixa. Ha estat 3ª de la prova, però recordem que en aquesta competició l' ordre a la classificació el determina el coeficient de puntuació que valora la marca amb l' edat del participant.

3Ē plaça inaugurant la taula de rècords en 200 F50 per la Beatriz Domínguez amb 34"92 (vent +0'2 m/s).

La resta han estat: Natalia Millán 4ª en 100 amb 14"07 i vent +1'8 m/s (ha guanyat la cursa però el coeficient l' ha fet perdre 3 posicions, millorant en 39 centèssimes la seva millor marca com a veterana i quedant a 21 centèssimes del rècord del club), Mª Helena Gaeta 4ª en 800 amb 2'38"26, Ana Esther Fidalgo 4ª en 1500 amb 5'41"83. Clara Hernández 6ª en 400 amb 1'15"57, Eva Riera 6ª en pes amb 5'14 (com ja hem dit, una de les que ha canviat radicalment de prova per ajudar al club) i el relleu 4 x 100 que ha estat desqualificat estava format per Emma Olasz, Beatriz Domínguez, Clara Hernández i Natalia Milllán.

Pel que fa als homes, l' objectiu era acabar sobre el 8è lloc. Aquesta vegada, a més, partíem sense zeros d' inici per primera vegada a la història. Un dels dos problemes dels darrers anys estava solucionat. L' altre és que entre tres atletes (Joaquín Joyas, Albert López i Xavi Palau) treuen aproximadament tants punts com tota la resta i en Joaquín ha estat baixa perquè el dia abans s' havia fet mal. Quan un dels tres puntals falla ja comencem malament. A més, això ha provocat que en Jordi Pelegrí cobrís la seva baixa, deixant vacant la marxa i, per tant, començant ja amb un zero. A posteriori, la desqualificació del relleu 4 x 100 ens ha fet arribar el segon zero, acabant 11ens amb 50 punts, per davant tan sols del Cornellà (47). Mollet i Lleida han quedat immediatament davant nostre amb 60 punts, diferència que en Joaquín Joyas hauria eixugat.

De tota manera, la trista imatge de 6 ó 7 zeros d' algun any s' ha pogut evitar, que ja és molt. El problema és que massa sovint sumem d' 1 en 1, de 2 en 2 o de 3 en 3. De fet, tan sols a 2 de les 15 proves hem pogut acabar entre els 7 primers i a 9 de les 15 hem acabat entre els 3 últims (incloent els 2 zeros). La voluntat i el coratge de tots és escandalosament bona, però la realitat és que falten especialistes en massa proves. Ho intentarem anar solventant.

El clar campió ha estat el Pratenc amb 157 punts (d' un màxim possible de 180) per 132 del Barcelona Atletisme i 126 del Nou Barris. El Pratenc ha col.locat als seus atletes entre els 3 primers a 11 de les 15 proves i el "pitjor" s ha classificat 6è. Impressionant.

Els homes han fet 7 rècords del club, però tots ells nous perquè estaven vacants a la taula.

El millor classificat dels nostres ha estat en Xavi Palau, 4rt en llargada amb 5'24 (vent 0'0 m/s). El vent canviant li ha perjudicat molt el talonament i als quatre primers salts no ha tocat taula.

5è en 800 l' Albert López amb 2'10"84. Ha guanyat la cursa, però amb el coeficient l' han avançat 4 rivals.

La resta han estat:

8ens Pepe Povedano en 200 amb 30"82 (+1'2 m/s), i Javier Mateos en disc amb 20'23.

9ens Jordi Pelegrí en 400 amb 1'16"55 (rècord M60), i José Antonio Ballesta en pes amb 7'69.

10ens Emilio Sánchez (a la dreta de la 4ª foto) en 400 tanques amb 1'30"88, Manuel Vázquez (a la 3ª foto) en alçada amb 1'14 i Juan Pedro Sanz en javelina amb 15'41. Tres exemples sacrifici per l' equip. L' Emilio es a oferir per fer les tanques i a la primera ha caigut, però s' ha aixecat per puntuar pel club. La marca és anecdòtica tot i ser nou rècord M50. En Juan Pedro havia de sortir als 3000, però una lesió li impedia córrer i, sense haver tocat una javelina a la seva vida, s' ha llançat a fer-la. I en Manuel, que era el que havia de llançar inicialment la javelina, després d' haver preparat la prova ha hagut d' anar-se'n a l' alçada per cobrir el màxim de proves sense haver saltat mai. El nostre agraïment especial a ells tres.

11ens Francisco Molina (a l' esquerra de la 3ª foto) en 1500 amb 5'14"49 i el 4 x 400 (Manuel Vázquez, Pepe Povedano, Francisco Molina i José Antonio Ballesta) 4'56"58, nou rècord M50.

I 12ens Prudencio Pérez en 100 amb 19"16 (vent +2'0 m/s i rècords M70, M65, M60 i M55) i Jordi Martí en 3000 amb 10'50"55. El 4 x 100, format per Xavi Palau. Jordi Pelegrí. Jordi Martí i Emilio Sánchez ha estat, com ja hem explicat, desqualificat.

Les classificacions aquí.