Joaquín Joyas campió d' Espanya en pista coberta. Xavier Palau, bronze

Durant aquest cap de setmana tenim una important representació en campionats d' Espanya: 3 atletes sumaran 4 actuacions al veterà a Madrid (divendres, dissabre i diumenge) i 3 juvenils estan dissabte i diumenge a Sabadell.

Campionat d' Espanya veterà en pista coberta
La Natalia Millán (a la 1ª foto) ja s' ha estrenat aquest divendres als 200 F40. Partia amb la 9ª millor marca de les participants i ha entrat 4ª a la 1ª semifinal amb 30"37, 9è millor crono de totes (el que li pertocava per ranking), però rebaixant en molt els 30"72 que posseïa des del seu retorn a la competició.

31"77, 30"72 i 30"37 són, cronològicament, els tres 200 en els que ha participat. No trigarà a caure la barrera del mig minut.

La mateixa Natalia ha competit dissabte en 60 metres, essent 4ª de la 3ª semifinal amb 9"12, 13è millor crono de les participants. És la primera prova en tot l' any en que no aconsegueix fer la seva millor marca de la temporada, que té en 9"02. No sempre podia ser, està clar. Llàstima, però, perquè l' última atleta en passar a la final ho ha fet amb 9"03.

En Joaquín Joyas partia també dissabte com a principal favorit al títol de 800 M55 (no en va és el recordman mundial de la categoria i, tot i que enguany està lluny d' aquells fantàstics 2'06"87, tenia la millor marca espanyola de l' any)

La cursa ha estat extremadament lenta fins que el nostre millor veterà de tota la història ha decidit marxar sol per imposar-se amb 2'19"98, treient més d' 1 segon al sots-campió, que entrava a tan sols 17 centèssimes del 4rt. En curses tan lentes les diferències entre els primers són molt petites però, tot i així, en Joaquín venç clarament. Si la cursa és ràpida perquè té la millor marca i, si és lenta, perquè té la millor velocitat terminal.

És el 18è títol de campió d' Espanya de la seva vida.

Diumenge teníem una altra opció evident de medalla, ja que en Xavier Palau posseïa la segona millor marca de la temporada entre els inscrits en triple M50 amb 11'77. Avui ha saltat gairebé el mateix (11'71) per penjar-se la medalla de bronze.

No sabem què podia haver passat d' haver completat tot el concurs perquè només ha pogut fer 2 salts. Han començat amb 50 minuts de retard i, a més, a última hora els M50 han saltat juntament amb els M35, cosa que ha provocat que fos molt més llarg. Així, en Xavi només ja pogut fer 2 salts o perdia l' AVE. La plata s' ha assolit amb 11'95 i l' or amb 12'15.

Només li falten 4 mesos a en Xavi per fer 55 anys i, per tant, per canviar de categoria. L' or entre els M55 s' ha guanyat amb 10'87, de manera que sembla ser que les properes temporades pot carregar-se de títols.

Podeu anar seguit els resultats aquí.

Campionat d' Espanya juvenil en pista coberta
La tarda de dissabte els nostres tres joves atletes han competit en un breu espai de temps, ja que en Sergi Adalid i en Pau Rey (a la 2ª foto) han coincidit a la pista donat que les proves de tots dos (400 metres i alçada) començaven a les 17:15 i poc més tard en Pau s' ha trobat també amb l' Ariadna Ollé, que a les 17:50 prenia la sortida dels 400 femenins.

És la xifra màxima històrica d' atletes dels Lluïsos en un campionat d' Espanya juvenil, igualant els tres del 2014 (Sara Dorda, que tornà amb la medalla de plata, Biel Mayans i Omaima Blal). Felicitats doncs tan als atletes com al seu entrenador, en Xavi Grau.

Aquesta vegada, però, les medalles no semblaven possibles veient les marques de tots els participants. En Sergi Adalid tenia la 10ª en 400 amb 51"03 i, a més, tan sols el guanyador de cadascuna de les 6 semifinals es classificava per a la final de diumenge. Ha entrat segon de la 3ª semifinal amb 51"87 (12è millor registre de tots), però ha tingut com a rival a la 3ª millor marca espanyola de la temporada (50"19) i no ha tingut opcions, ja que el primer ha entrat en 50"60. Bona experiència, però, de cara a un gran futur.

En Pau Rey (a la 2ª foto) amb 1'84 i l' Ariadna Ollé amb 1'01"03 tenien les pitjors marques dels inscrits (14è empatat amb 3 rivals i 31ª respectivament). Per a tots dos ser-hi ja era un premi al molt que han treballat per aconseguir la mínima. I per a l' Ariadna era el debut en un campionat estatal, tot just a la seva segona temporada fent atletisme.

En Pau s' ha classificat un pèl millor del que indicava el ranking (13è) tot i quedar-se per sota del seu millor registre personal. Avui 1'78, amb 1'73 al primer intent, 1'78 al segon i nuls sobre 1'83.

Bona actuació per l' Ariadna Ollé tractant-se del seu primer campionat d' Espanya. Com en el cas d' en Pau, ha corregut una mica per sobre dels 1'01"03 que posseeix (avui 1'01"43), però fer la seva segona millor marca de sempre en tot un campionat d' Espanya no és competir malament. Prova d' això és que també s' ha classificat millor del que deia el ranking previ, fent el 29è millor temps de totes.

Les classificacions, aquí.