Definides les seus del campionat de Catalunya de clubs absolut en pista: Vic i Mataró

Si fa unes setmanes ja es van donar a conèixer els grups pel campionat de Catalunya de clubs absolut (antigament conegut com a "lliga catalana"), ara es saben ja les seus i les dates definitives, ja que hi ha hagut un canvi en el dia de la final degut a la coincidència amb el campionat d' Espanya universitari.

La 1ª jornada del nostre grup es disputarà dissabte 8 d' abril a la tarda a Vic, la 2ª diumenge 23 d' abril al matí organitzada per nosaltres i la final serà el 7 de maig amb seu encara per determinar (dependrà de com quedin els grups després de les dues primeres jornades).

El nostre grup és l' "E", que engloba el Maresme, Osona, província de Girona i Andorra. Tot i això, tornem a ser el grup amb menys equips: C.A.V. Andorra, G.E.i.E.G. de Girona, C.A. Vic, C.A. Laietània i G.A. Lluïsos Mataró. Els mateixos que l' any passat excepte el Calella, que no participa.

Per organitzar una jornada els clubs interessats ho han de sol.licitar. Si a cada grup hi ha dos equips que volen organitzar se'ls adjudica automàticament una jornada a cada un, si n' hi ha més es fa un sorteig entre els interessats i, si n' hi ha menys, un sorteig entre els no interessats i, a qui li toca, ha d' organitzar obligatòriament.

Aquest darrer supòsit és el que ha succeït en el nostre grup. Andorra, GEEG i Vic fa anys que no organitzen, de manera que Laietània i nosaltres ens repartíem les dues jornades. Enguany, però, el G.A. Lluïsos Mataró ha estat l' únic equip interessat en organitzar (amb l' avantatge que suposa per evitar desplaçaments), de manera que s' ha fet el sorteig i ha tocat a Vic la 1ª jornada. I podem estar contents, perquè podia haver tocat Andorra.

Recordem que les dues primeres jornades es disputen amb mig programa de competició (el primer dia es disputen 10 proves i el segon les altres 10) a 2 atletes per club i prova. Cada marca suma uns punts determinats per taula internacional que determinaran els grups de la jornada final, amb programa sencer i a 1 atleta per club i prova. Els 8 equips de Catalunya amb millor puntuació aniran al grup "A", del 9 al 16 al "B", del 17 al 24 al "C" i del 25 al 30 al "D".

El nostre primer objectiu clar és anar al grup "C". L' "A" i el "B" no són possibles encara. Participen molts menys equips que fa uns anys, però tots ells cobreixen més o menys bé les proves i ja no es troben ventafocs. Un cop allà, aconseguir la millor classificació possible.

Així doncs, demanem màxima implicació a tots els convocats, tan per no faltar com per estar disposats a fer proves diferents a les que s' entrenen si l' equip ho necessita.