Marc Fernández lidera a l' AAC i guanya el campionat d' Espanya de cros per clubs

Aquest diumenge s' ha disputat a Oropesa del Mar (Castelló) una nova edició del campionat d' Espanya de cros per clubs.

El cadet Marc Fernández (a la 1ª foto) ha estat seleccionat amb l' Agrupació Atlètica Catalunya gràcies al conveni de col.laboració existent fa més d' una dècada entre aquest club i el nostre i ha tingut una actuació excel.lent, fent-se amb la 4ª posició individual, a 4 segons del 3er, fet que el fa candidat a medalla al campionat d' Espanya individual que es durà a terme properament.

En Marc ha estat el líder absolut de l' Agrupa, que s' ha proclamat campió d' Espanya, ja que els altres 3 atletes que han puntuat ho han fet a les posicions 28ª, 50ª i 54ª. Els barcelonins han sumat 136 punts per 146 dels sots-campions (el Cuevas de Nerja) i 173 del bronze (l' A.D. Marathon madrileny).

Tot i que en Marc és atleta del G.A. Lluïsos Mataró a tots els efectes, avui s' ha posat la samarreta del club al que representava. Però la nostra samarreta sí s' ha vist pel circuit, ja que hi hem tingut a l' equip sènior femení, classificat pel seu resultat al campionat català.

Tothom sabia que no s' aconseguiria un bon resultat esportiu, però aquest conjunt es mereixia estar aquí ni que sigui només pel coratge que que demostren cursa rera cursa. 6 lluïsenques, 5 de les quals són veteranes (amb 3 d´elles amb 46 anys o més). Un mèrit increïble, corrent contra rivals que podrien ser les seves filles.

No han pogut puntuar, cosa que entrava dins la lògica, ja que el reglament d' aquest campionat fa que les atletes doblades s' hagin de retirar i que les que, sense ser doblades, entren a més de 8 minuts de la guanyadora, surtin als resultats com a FC (fora de control) sense puntuar.

La Beatriz Domínguez, la Verónica Fernández, l' Ana Esther Fidalgo i l' Ángela Pareja s' han vist en aquesta darrera situació, al nostre parer, injusta, perquè considerem que tothom té dret a acabar la seva cursa i a puntuar pel seu club. Però vaja, el reglament és el reglament. Un total de 44 corredores apareixen per això fora de concurs als resultats, amb 119 classificades. Per tant, ni més ni menys que un 37% han entrat fora de control. Amb un percentatge així, segurament tocaria replantejar-se aquesta normativa.

L' única no veterana, la Laura Pelegrí, ha estat la primera de les nostres corredores, arribant en 107è lloc amb 31'12", mentre que la Clara Hernández era 112ª amb 31'36". I no els ha sobrat molt per quedar també fora de control: tan sols 38 segons a la Laura i 14 a la Clara.

En qualsevol cas, només podem felicitar i aplaudir, com sempre, el comportament d' aquest formidable equip. Puntuïn o no. En actitud i valentia no les guanya ningú.

Les classificacions, aquí. I a la 2ª foto, d' esquerra a dreta, Vero, Bea, Clara, Ana Esther, Ángela i Laura.