5 medalles al campionat de Catalunya veterà de cros. Natalia Calvache s' imposa al de Canet

Fantàstic balanç el que han aconseguit els nostres veterans al campionat de Catalunya veterà i promesa de cros individual i per clubs aquest diumenge a Caldes de Malavella, amb un total de 5 medalles (2 ors, 2 plates i 1 bronze).

En Prudencio Pérez corria el primer campionat a la seva nova categoria, la M70, i ha obtingut el títol de campió de Catalunya amb molta solvència, ja que li ha tret 50 segons al sots-campió, arribant en Ramon Colomer 5è a la mateixa categoria.

Ell mateix ha obtingut una altra medalla, la plata per equips d' M55 en endavant. Juntament amb els M70, en aquestes categories hi hem tingut en M60 a en Jordi Pelegrí 9è i en M55 a en Joaquín Joyas 7è i en Pepe Povedano 11è. Amb 44 punts han estat superats pel Nou Barris (27), mentre que el Lloret-la Selva es feia amb el bronze amb 56. A la primera foto podeu veure al podi a en Prudencio Pérez, en Pepe Povedano i en Joaquín Joyas.

L' altra medalla masculina ha estat la plata M45 per a l' Albert López, entrant a 3 segons del guanyador. A la mateixa categoria, 20è Nabi Abdelkader, 24è Jaume Planas i 33è Juan Pedro Sanz. Ells i els M50 (17è Francisco Molina i 25è José Luis Martín) han obtingut el 5è lloc per equips M45-M50 amb 62 punts.

Pel que fa a les dones, or per a la Beatriz Domínguez en M50 a l' sprint, avantatjant a la sots-campiona en tan sols 1 segon, amb el bronze ja a més d' 1 minut.

La Mª Helena Gaeta s' ha fet amb la medalla restant, la de bronze F45, a 3 segons de la plata. A la mateixa categoria, 7ª Ana Esther Fidalgo, 9ª Ángela Pareja i 10ª Imma Gómez. Llàstima que la classificació per equips femenina sigui diferent a la masculina i les F45 puntuïn amb les més joves i no amb les F50, perquè s' haurien fet amb l' or per equips.

Les F45 han puntuat doncs amb les F40 (4ª Clara Hernández, a 51 segons del bronze) i els F34 (13ª Verónica Fernández), ocupant el 6è lloc col.lectiu amb 57 punts, els mateixos que les 5enes.

A la 2ª foto, d' esquerra a dreta, Ángela Pareja, Imma Gómez, Verónica Fernández, Clara Hernández, Ana Esther Fidalgo, Beatriz Domínguez i Mª Helena Gaeta.

El promesa David Martín ha completat la nostra expedició classificant-se 29è.

Els resultats, aquí.

Abans, dissabte, s' havia disputat el cros de Canet, ajornat en el seu dia per inclemències meteorològiques. En el seu moment va formar part del calendari de l' escola, però avui no perquè coincidia amb el control en pista infantil-aleví-benjamí que hem organitzat. Per tant, tal i com ja hem explicat altres vegades, no informarem sobre els atletes d' aquestes categories que no han escollit l' opció triada pels tècnics. Amb les categories cadets i benjamins, un cop consultat amb els entrenadors, aquesta vegada es fa una excepció perquè la prova inicialment sí formava part del calendari de l' escola i avui no tenien una altra competició.

La prebenjamí Natalia Calvache continua intractable aquesta temporada: 7 victòries en els 7 crossos en els que ha participat. Avui de manera més ajustada que altres vegades, vencent amb 1 segon de marge sobre la segona. A la mateixa categoria, 4ª Martina Galeote (a només 1 segon de la 3ª) i 7ª Sara Palomino.

La mare de Natalia Calvache, la Piluka Álvarez, ha arribat 4ª veterana, tot i que molt lluny de la 3ª.

El cadet Albert Mayo s' ha classificat 8è i el veterà Dani Fernández 9è.

A l' última foto, d' esquerra a dreta, Martina Galeote, Sara Palomino i Natalia Calvache.

Els resultats, aquí.