Bronze per Sergi Adalid bronze al campionat d' Espanya cadet

S' ha disputat durant aquest cap de setmana el campionat d' Espanya cadet en pista ben a prop, a Granollers, amb la participació de 3 atletes del G.A. Lluïsos Mataró. No en teníem tants des del 2009. 2 d' ells, a més, s' han classificat entre els 8 primers, igualant els 2 finalistes que ja vam tenir els anys 1990 i 1992. Mai hem superat aquesta xifra.

Dissabte hi ha hagut final directa de 1500 obstacles. En Marc Fernández (a la 1ª foto) arribava amb una millor marca de 4'35"94. Era la 9ª millor de tots, però tot just a 3 segons i escaig del 3er. Per tant, es preveia una final igualada.

A l' hora de la veritat, però, quatre atletes s' han mostrat molt superiors a la resta, que sí han estat més igualats. En Marc s' ha acabat classificant 10è amb 4'38"96 en el que, recordem, és el seu primer any a la categoria. 6 dels 9 rivals que l' han guanyat l' any que ve seran juvenils.

Els altres 2 lluïsencs també han competit dissabte, però ho tornaran a fer diumenge en una final històrica, ja que tan en Marc Garí com en Sergi Adalid (a esquerra i dreta de la 2ª foto respectivament) seran a la mateixa cursa, la final dels 300 tanques. Serà la primera vegada a la història del club que 2 atletes del G.A. Lluïsos Mataró participen a la mateixa final del campionat d' Espanya.

Era una possibilitat molt ferma si atenem al ranking de la temporada, ja que en Sergi Adalid arribava amb el millor crono dels participants (39"64) i en Marc Garí amb el 7è (40"98).

No era fàcil, però, quan tan sols 8 dels 29 participants hi tenien cabuda. Només es classificava directament per a la final el guanyador de les 4 semifinals, afegint-s'hi també els 4 millors cronos entre els no classificats directament.

En Sergi Adalid ha sortit a la 2ª sèrie i ha liquidat la feina ràpid i bé, imposant-se amb 40"96. És el 6è millor temps de les 4 curses, però això no és una dada rellevant. Es tractava de guanyar la cursa desgastant-se el mínim possible pensant en la final de l' endemà i és el que ha fet. Arribava, tal i com hem dit, amb la millor marca dels participants i, a sobre, previsiblement arribarà més descansat que els rivals. Per tant, era favorit a tot.

Això sí, l' atleta que ostentava el segon millor registre (39"82) li ha tret a en Sergi la millor marca espanyola de l' any, corrent en uns fantàstics 39"18.

Tal i com hem dit, en Sergi no estaria sol, ja que en Marc Garí ha aconseguit també el dret a ser-hi, i de quina manera!!! 3er a la 3ª semifinal amb 40"66, nova marca personal i 4rt millor temps de tots els participants avui i 5è de tota la temporada. No para de progressar.

Diumenge al matí ha estat la gran final. Els atletes han estat esplèndids, ja que només dos d' ells havien trencat la barrera dels 40 segons aquest any i avui ho han fet quatre. I un cinquè ha estat a punt.

En Sergi Adalid s' ha fet amb la medalla de bronze amb un crono de 39"70, a només 6 centèssimes del seu rècord del club. L' atleta que el dia abans havia fet la millor marca de l' any amb 39"18 ha fet una cursa extraordinària per proclamar-se campió amb 38"90, nou rècord dels campionats, mentre que la plata, amb 39"54, era per a un corredor que arribava amb 40"20.

En Marc Garí no ha pogut repetir el sensacional crono del dia anterior i avui ha entrat 8è amb 41"72. En qualsevol cas, un 10 per la temporada d' un atleta que al 2015 "només" havia corregut en 45"83 com a MMP. La seva progressió ha estat constant i molt gran. Felicitats.

És obvi que tots els entrenadors han planificat estupendament la temporada, ja que en Sergi és l' únic dels 8 finalistes que no ha fet MMP durant el campionat i, com diem, ha quedat a tan sols 6 centèssimes.

Els resultats, aquí.