2 ors per Joaquín Joyas i plata per Xavier Palau al campionat d' Espanya veterà

Tan sols dos atletes del G.A. Lluïsos Mataró, amb un total de tres actuacions, han estat presents al campionat d' Espànya veterà en pista que s' ha disputat a Elche des de divendres 24 fins diumenge 26. Pocs, però amb un resultat excel.lent, ja que les tres participacions han acabat amb un balanç de dos ors i una plata.

Dissabte en Joaquín Joyas (a la 1ª foto) prenia la sortida dels 1500 M55 com a un dels favorits, com sempre. Però no seria fàcil. Era el seu primer milqui aquesta temporada i tenia un rival (Francisco García, del Majadahonda), que enguany ha corregut en 4'29".

La cursa ha estat tàctica i en Joaquín ha fet valer el seu gran final per entrar campió amb 4'36"44, 53 centèssimes menys que el seu rival madrileny i poc més d' 1 segon menys que el bronze.

Diumenge ha doblat corrent el 800. Arribava amb la millor marca espanyola de l' any (2'09"24), però amb un altre rival molt dur, ja que el gallec José Manuel Fernández (que havia estat bronze en 1500 el dia abans a la cursa guanyada per en Joaquín) arribava amb tan sols 11 centèssimes més. Marques ajustades i calia veure com afectava el cansament del dia anterior.

El guió no ha variat gaire. Cursa a ritme mig i novament en Joaquín ha imposat el seu poderós sprint per fer-se amb el seu segon or amb 2'12"38, només 11 centèssimes abans que el gallec i ja a més de 2 segons del bronze.

Amb aquests dos ors en Joaquín suma ja ni més ni menys que el 17è títol de campió d' Espanya de la seva vida i la 26ª medalla.

També diumenge, plata per un fantàstic Xavier Palau (a la 2ª foto) en javelina M50. Ha estat el millor de tots els participants durant el concurs... excepte en un fatídic llançament.

A la primera ronda ha fet tota una declaració d' intencions, posant-se líder amb 45'17, nou rècord del club M50 superant els 44'68 que tenia ell mateix des del 2013. Disposava de més de 5 metres d' avantatge sobre el segon. Això tampoc era lògic, i després de dos tirs nuls acabava la tercera ronda amb en Xavier primer amb 45'17, el segon en 43'02 i el 3er en 40'74.

La quarta ronda ho ha capgirat tot. L' aragonès Luis Antonio Uson ha aconseguit un tir fantàstic de 48'00 amb el que s' acabaria proclamant campió. Llàstima pels interessos d' en Xavi, ja que el segon millor llançament de l' aragonès ha estat "només" 43'33. El mataroní ha fet 41'41 a la 4ª ronda, 44'56 a la 5ª i nul a la 6ª.

El pitjor tir vàlid d' en Xavi ha estat millor que el segon del campió, que deu haver vist a la verge en el tir guanyador. I més si tenim en compte que arribava amb una marca només de 41'17.

Aquesta medalla és la 5ª d' en Xavi com atleta dels LluÏsos en campionats d' Espanya. Suma 2 plates i 3 bronzes.

Els resultats, aquí.