Lidia Rodríguez i Adel Mechaal, campions de Catalunya de cros a Mataró

Gran matinal d' atletisme la viscuda aquest diumenge 8 de febrer a Mataró amb motiu del campionat de Catalunya sènior, promesa, júnior, juvenil, infantil i benjam, organitzat pel G.A. Lluïsos Mataró.

El punt àlgid, com no podia ser d' una altra manera, ha arribat amb les curses sènior i promesa, amb la flor i nata dels crossistes catalans.

A la prova femenina la gran favorita era la Lidia Rodríguez (Santutxu), que ha fet bons els pronòstics. La primera volta no ha estat massa ràpida, però després les més fortes han anat fent la selecció natural i les unitats del grup capdavanter s' han anat reduïnt.

La Lidia no ha tingut massa problemes per deixar enrere l' única rival que la seguia, l' ídol local, la Gema Barrachina (també Santutxu), que després d' un hivern molt complicat per diversos temes, però sobretot pel seu inesperat pas pel quiròfan, donava per bo la segona plaça. La Lidia ha fet 22'56" per 23'17" de la Gema.

3ª entrava Fatima El Aouja (Montornés) amb 23'30", sense dret a medalla per la seva condició d' extrangera, essent el bronze per la Marta Galimany (F.C. Barcelona) amb 23'43", superant una companya de club, l´única espanyola que ha baixat de 4 minuts en 1500, la Natalia Rodríguez, 5ª avui amb 23'57", mentre que 6ª era Judit Pla, 7ª Miriam Ortiz i 8ª una Montse Mas que poques hores més tard es proclamaria campionat de Catalunya absoluta de 1500 en pista coberta amb 35 anys. D' això se'n diu recuperar.

El clar guanyador per equips ha estat el Montornés amb 38 punts, per 63 de l' A.A. Catalunya i 64 del Vic.

La cursa masculina es presentava més oberta i això ha fet que la primera part fos més aviat tàctica, donat que es vigilaven força entre ells. En aquest cas a la darrera volta diversos corredors arribaven amb opcions a vèncer, però el més fort ha estat Adel Mechaal (A.A. Palamós) amb 31'19".

En uns darrers 500 metres molt ràpids Carles Castillejo (Adidas) i Ilias Fifa (F.C. Barcelona) sobrepassaven Omar Ougzhif (A.A. Catalunya), entrant per aquest ordre segon, tercer i quart amb 31'27", 31'30" i 31'34", mentre que 5è era Mohamed Benhmbarka (A.A. Catalunya) amb 31'41", 6è Abdelaziz Merzoiugui (Barça) 32'02", 7er Mohamed Ait Ben Aissa (Cornellà, recordman mundial paralímpic de marató) 32'11" i 8è Àngel Mullera (Lloret) 32'15".

En aquesta cursa em tingut la participació d' un dels millors atletes espanyols de la història, el reaparegut Reyes Estévez (Cornellà), que ha entrat 83è amb 37'36" l' endemà d' haver participat als 1500 del campionat de Catalunya de veterans per clubs.

Per equips, triomf també incontestable de l Athletic Barcelona amb 49 punts, seguits del Montornés amb 92 i el Sabadell amb 100.