Xavier Palau sots-campió català de combinades de llençaments

Dissabte passat es celebrà a Palafrugell el campionat de Catalunya veterà de proves combinades. Allà hi va ser en Xavier Palau, participant a la combinada de llençaments dins la categoria M50.

Era el primer atleta a la història del club en prendre part d' aquesta disciplina i es va fer un fart de millorar rècords socials: 4 en total.

Començà la combinada amb un segon lloc en martell amb 23'80, inaugurant la taula de plusmarques amb l' artefacte de 6 kg.

La segona prova fou la del llençament de pes (també de 6 kg), essent igualment segon amb 7'95, a només 3 centímetres del rècord que posseeix des de fa uns mesos en José Antonio Ballesta.

Tot seguit arribaren dues victòries parcials per a en Xavier. Llençà el disc d' 1'5 kg a 28'91 metres (el rècord el tenia en Josep Mª Mármol amb 22'20 des del 2011) i la javelina de 700 grams a 40'59, una mica lluny dels 44'68 que ha obtingut enguany.

A la javelina es va permetre el privilegi de superar a tot un il.lustre, en Salvador Primo (C.A. Granollers), que fou el primer recordman català absolut de la prova quan va canviar el centre de gravetat de l' artefacte al 1986.

Finalitzà la competició amb el martell pesant (ni més ni menys que 11'34 kg.), aconseguint com a millor registre uns 8'52 amb els que també estrena la taula de rècords.

Al final, 2.199 punts (també nou rècord) i sots-campionat català.

Podeu veure les classificacions senceres aquí.