Mª Helena Gaeta sots-campiona de Catalunya de milla en ruta i Albert López 3er. Cursa de Font Rubí

S' estan acabant ja les setmanes de poca activitat atlètica, però continuem encara sense massa atletes en competició.

Aquest dissabte dia 17 s' ha celebrat a la localitat gironina de Sant Antoni de Calonge el campionat de Catalunya de milla en ruta. La data no és la millor si tenim en compte que molts atletes estan de vacances i això s' ha ressentit en el nivell comparat amb altres anys, però tot i això els podis estaven cars. I l' ambient, amb un públic nombrós, ha estat formidable.

La Mª Helena Gaeta (a la 1ª foto) ha pres part de la categoria veterà F40 sense massa pretensions. Fa poc que, juntament amb l' Albert López, han tornat de les seves vacances caminant pel Pirineu i van més que curts d' entrenament.

Han corregut juntes les veteranes de totes les categories i, donat que el ritme de sortida de les capdavanteres ha estat alt, ha optat per mantenir-se en un segon grupet, en el que hi anaven les 3 primeres F40. Una d' elles, la Nuri Soler, ha saltat del grup i la premianenca s' ha mantingut inalterable al seu ritme, renunciant a un títol al que sabia que no podia optar. A falta d' uns 300 metres ha canviat de ritme per entrar sots-campiona de forma còmoda amb 6'16", a 15 segons de l' or i 4 per davant del bronze.

El nivell entre els homes encara era més elevat, però el ritme de sortida ha estat molt lent. Això ha provocat que hi hagués un grup compacte amb 2 atletes dels Lluïsos, l' Albert López (adalt a la 2ª foto) i en Nabi Abdelkader.

En el primer canvi de ritme important, a falta d' uns 500 metres, en Nabi (que recordem és fondista) ha començat a cedir, però l' Albert ha aguantat fins que, a falta d' uns 300 metres, en David Pont ha dut a terme un fort canvi de ritme per marxar en solitari cap a la victòria amb 5'03", seguit de Joan Herrera amb 5'06" i del nostre Albert amb 5'07", mentre que en Nabi era finalment 6è amb 5'12".

Cal ressaltar que en Nabi ha obtingut la doble nacionalitat i que, per tant, a partir d' ara optarà a medalla a qualsevol campionat català o espanyol en el que participi.

A la cursa open, victòria facilíssima per a en Dani Campo, amo i senyor de la prova des del tret de sortida. Amb 4'50" ha corregut absolutament sol tota la cursa, arribant el seu immediat perseguidor a 10 segons. Aquesta categoria, però, no entrava a formar part del campionat de Catalunya.

Podeu veure els resultats amb els podis de totes les categories de veterans clickant aquí.

Abans, dijous 15, en José Luis i en David Martín (pare i fill, a l' esquerra i la dreta de la 2ª foto respectivament) van aprofitar les seves vacances a Setcases per prendre part de la cursa de Font Rubí, a Camprodon. Són uns 5 km. molt durs i en David va trigar 21' en acabar la cursa per entrar 4rt júnior, mentre que en José Luis ho feia en 24'.

Es dóna la circumstància que en José Luis és veterà (i no dels més joves, ja que té 51 anys), però a les classificacions apareix com a sènior i això li impossibilità guanyar entre els veterans, ja que realment fou el primer d' ells.