Doble podi per Xavier Palau al campionat d' Espanya veterà

Enguany només 1 atleta del club, en Xavier Palau, ha estat present al campionat d' Espanya de veterans en pista que s' ha dut a terme durant el cap de setmana a Vitoria. Això sí, ha aconseguit medalla a les 2 proves en les que ha participat.

Ambdues s' han disputat diumenge, coincidint amb el dia en que en Xavier feia 51 anys. Quina bona manera de celebrar el seu aniversari!

En javelina M50 partia amb la millor marca de la temporada de tots els participants (44'68). El segon, Félix Alonso (A.A. Moratalaz) arribava amb 41'47. Per tant, semblava que l' or era una possibilitat molt real.

Però a l' hora de la veritat, el madrileny Félix Alonso ha millorat espectacularment els seus registres del 2013 i ha acabat essent molt superior. Després d' un nul, al segon intent ja ha llençat 46'84, per només 37'64 del mataroní, que anava 3er també per darrera d' un històric, Salvador Primo (C.A. Granollers), que duia 41'12.

Després de que en Xavier llencés 40'96 a la 3ª ronda tot anava igual, fins que a la 4ª ha arribat a 42'66 per situar-se 2on, posició que ja no abandonaria, acabant amb un 5è llençament de 40'16 i un 6è nul.

Alonso, que ha finalitzat el concurs amb 47'36 com a millor registre, hauria estat campió amb qualsevol dels seus 4 millors llençaments.

Això ha estat diumenge a la tarda. Prèviament, al matí, en Xavi ja havia trepitjat el podi en triple salt.

La medalla era molt fàcil en triple ja que, així com la javelina M50, ha comptat amb 9 participants, al triple M50 només n' hi ha hagut 3. I semblava abans de començar que en Xavier no podria acabar entre els 2 primers si miràvem les marques prèvies, ja que ell arribava amb un millor salt de 10'38 i els seus 2 rivals tenien 1 metre més.

El mataroní ha estat, però, excepcional, no podent evitar el bronze però força més a prop del que semblava dels seus rivals. Ha saltat 10'99 al primer intent i 11'04 al segon, sobrepassant enormement la seva millor prestació del 2013 tot i que aquests registres no es podran homologar perquè hi havia excessiu vent favorable (+3'4 i +2'9 m/s respectivament).

Després de 2 salts estava 3er a 37 centímetres de l' or i només 8 de la plata, però ha renunciat als 4 intents restants degut a que ha tingut una petita lesió al taló al segon salt. Sembla que res greu, però com a mesura de precaució.

Podeu veure els resulats sencers clickant aquí.