Títol per Raquel González (FCB) al campionat de Catalunya. La jove Sara Dorda, 4ª

Excel.lent organització del C.A. Laietània al campionat de Catalunya absolut que s' ha celebrat a Mataró juntament amb el meeting entre dimarts 2 i dimecres 3 de juliol, amb 3 atletes dels Lluïsos entrenats per en Xavi Grau presents.

No es podia demanar res a una atleta que és juvenil de primer i que, a més, és el primer any que es dedica a les tanques, tot i ser la vigent campiona de Catalunya de la seva categoria. El nivell de les sènior no té res a veure amb el de les juvenils i, per tant, semblava que la Sara Dorda (a la 1ª foto) només podria optar a classificar-se per a la final, millorar la seva marca i anar adquirint experiència de cara al futur esplendorós que l' espera.

Dimarts ja es lluí a la seva semifinal assolint els 3 objectius esmentats: 2ª amb 1'03"47, classificada per a la final de dimecres amb el 4rt millor crono de totes (no massa lluny de les 3 primeres) i nou rècord del club júnior i juvenil millorant els 1'03"84 que ostentava ella mateixa. Aquest 2013 suma ja 31 rècords socials.

Feina feta, però la Sara és del tot inconformista (com ha de ser un bon atleta) i el 4rt temps de l' eliminatòria feia somniar amb la possibilitat de pujar al podi tot i els seus 15 anyets.

A més, havia disputat enguany 6 curses de 400 tanques incloent la de la semifinal i a totes menys una havia anat millorant la seva plusmarca (obviant la semifinal del campionat de Catalunya juvenil, en la que va classificar-se, de manera intel.ligent, amb la llei del mínim esforç).

A la ronda definitiva, però, s' ha demostrat que l' opció de medalla en un absolut no era real. De moment. No pas per la posició en la que ha quedat (un excel.lent 4rt lloc), sinó perquè amb els 1'04"37 que ha acreditat ha entrat a gairebé 3 segons del bronze. En qualsevol cas, però, insistim: un 10 per a una noieta de 15 anys que comença aquesta temporada amb les tanques i ja és ni més ni menys que 4ª absoluta a Catalunya.

Als 800 femenins la Omaima Blal, força irregular aquesta temporada, ens ha deixat veure la seva millor versió entrant en 2'19"62, registre amb el que, però, no ha pogut passar del 10è lloc. Atenció, però, perquè igual que la Sara és juvenil de primer any.

També als 800, però en homes, en Víctor Garcia ha estat magnífic en un 800 molt ràpid, guanyat amb 1'46"58. En Víctor s' ha classificat 13è (11è del campionat) amb 1'53"64, marca de la temporada i molt a prop dels 1'53"43 del 2012.

I l' ex-atleta del club Raquel González (FCB) s' ha pogut exhibir a casa proclamant-se campiona de Catalunya en 5 km marxa amb 21'31"22, nou rècord del Maresme per 17 segons, superant a l' olímpica Beatriz Pascual, sots-campiona amb 21'59".

Podeu veure els resultats sencers clickant aquí.