Gema Barrachina (Santutxu) campiona d' Espanya de cros. Prudencio Pérez 3er

Aquest diumenge s' ha celebrat a Granollers el campionat d' Espanya de cros per a totes les categories de júnior en amunt.

La Gema Barrachina (Santutxu, a la 1ª foto) acumulava en categoria sènior una plata al 2010 i un bronze al 2011, però li faltava el títol. No semblava aquest el seu any més propici per aconseguir-lo, ja que durant la temporada de cros havia estat superada repetidament per diverses atletes espanyoles. Però avui ha demostrat la seva capacitat competitiva i el seu entrenador, en José Ríos, que ha sapigut posar-la a punt pel dia D a l' hora H.

El circuit de Granollers es caracteritza per ser molt pla i, per tant, molt ràpid, tot i que per a l' ocasió s' han habilitat alguns obstacles. Això feia preveure que els atletes amb bones marques en pista tindrien un protagonisme que no adquireixen en circuits més dur i que el ritme seria molt alt, com així ha estat.

Com que es puntuava per autonomies participaven alguns corredors extrangers que puntuaven per a la seva autonomia, però no tenien dret a medalla pel que fa al campionat d' Espanya. Així, les africanes Malika AsAhssah i Trihas Gebre, que representaven a Castella-la Manxa i el País Basc respectivament, han dominat a la resta, finalitzant amb 26'39" i 27'09".

Per darrera es lliurava la batalla pel títol de campiona d' Espanya, enduent-se'l finalment la Gema Barrachina amb 27'26", superant a la gran favorita, la madrilenya Diana Martín, que ha arribat 6 segons més tard. El bronze ha estat per l' extremenya Teresa Urbina (27'34").

Pel que fa als atletes pròpiament del G.A. Lluïsos Mataró, 7 participants entre els que ha destacat poderosament el jefe, en Prudencio Pérez (a la dreta de la 2ª foto). A la categoria M65 s' ha fet amb el bronze, repetint així la mateixa posició del 2012.

En Prudencio ha acabat 24 segons més tard que el sots-campió, però ni més ni menys que 1'20" abans que el 4rt. Atenció al campió, l' il.lustre balear Emilio Cámara, perquè amb més de 65 anys ha trigat 23'45" per recórrer els 6 km. de cursa, és a dir, a 3'57"/km.

En veteranes F40, 6ª plaça per a l' Ana Esther Fidalgo en el seu debut en un campionat d' Espanya.

A la categoria veterà M40 hi hem tingut triple presència d' atletes del club, amb una cursa excel.lent d' en Nabi Abdelkader, 12è amb 28'41" però fora de concurs per ser algerià , amb en Daniel Fernández 16è amb 29'52" i en Francisco Javier Avilés 18è amb 30'30".

L' Albert Artigas (a l' esquerra de la 2ª foto) ha arribat 16è veterà M55 entrant amb l' Ana Esther Fidalgo aprofitant que corrien conjuntament totes les dones amb els homes més grans de 55 anys.

Finalment, en Manuel Vázquez s' ha classificat 18è M45.

Podeu clickar als següents enllaços: Vídeo sencer del campionat - classificacions.