Campionat de Catalunya infantil en pista coberta: Pau Rey plata i Oussama Blal bronze

Aquest dissabte 9 s' ha disputat la final del campionat de Catalunya infantil en pista coberta. Havíem escrit després de la jornada prèvia que vèiem 2 medalles clares i escasses opcions a 2 més. Les 2 clares s' han confirmat, però les altres finalment no han arribat.

Era evident que en Pau Rey (a la 1ª foto), excepte lesió, tornaria a Mataró amb una medalla al coll. Després de vèncer a la jornada prèvia la il.lusió era l' or. No ha pogut ser. Tot i realitzar un concurs magnífic, superant per 2 vegades el seu rècord del club, s' ha hagut de conformar amb la plata.

Només ell i l' igualadí Héctor Ramos han sobrepassat el llistó situat sobre 1'47, tenint doncs ja la plata assegurada i havent-se de barallar entre ells dos per l' or. Ambdós, a més, duien fins aleshores un concurs sense nuls. En 1'49 en Pau ha saltat a la 2ª, l' 1'51 a la 1ª i 1'53 a la 3ª, millorant ja el rècord del club que tenia ell mateix en 1'50. La mala notícia és que el seu rival anava saltant-ho tot a la primera.

Sobre 1'55 en Pau ha estat excel.lent, sobrepassant el llistó a la primera temptativa i millorant aleshores novament el rècord infantil que acabava de batre, però també el cadet que tenia en Rubén Sánchez amb 1'54 des del 2002. Però l' igualadí continuava sense nuls.

En Pau ja no ha pogut amb els 1'57, mentre que el seu rival aconseguia saltar fins a 1'61.

Aquests 2 atletes han donat gran qualitat al concurs. De fet, el nostre Ricard Baker es va proclamar campió de Catalunya en aquesta mateixa disciplina al 2007 saltant 1'45. Avui, amb 10 centímetres més, en Pau "només" s' ha penjat la plata.

L' altre lluïsenc amb opcions clares a medalles era l' Oussama Blal (a la dreta de la 2ª foto) en 1000, però a priori 4 corredors s' havien de disputar les 3 medalles donada la superioritat que van mostrar a la jornada prèvia. Finalment no ha estat ben bé així i han estat 3 els que s' han destacat molt de la resta, jugant-se les medalles a l' sprint.

L' Oussama ha estat el menys ràpid dels 3, entrant 3er amb 3'02"11, destroçant el rècord social que havia aconseguit ell mateix 7 dies abans amb 3'06"80. Ha quedat a 34 centèssimes de la plata i 71 de l' or, amb el 4rt ja a més de 5 segons.

El mateix Oussama optava a les 2 medalles restants que pronosticàvem difícils però no impossibles.

La primera d' elles era en 4 x 200. Juntament amb Gerard Chiva, Nil Mas (a la dreta de la 3ª foto) i Juan Sánchez havien corregut en 1'55"35 a la jornada de classificació (rècord social), però estava clar que podien córrer més. Avui ho han fet, entrant en 1'53"33 (per tant, nou rècord), però això només els ha permès arribar 4rts a gairebé 1 segon i mig del bronze. No se'ls pot demanar més. Han corregut molt bé, però 3 equips eren millors.

I en llargada l' Oussama, amb 4'46, ha saltat 11 centímetre menys que a la ronda prèvia, en la que havia acabat segon, però aquests 4'46 només li han valgut la 9ª plaça. Una llàstima, perquè el 4rt ha saltat 4'57. És a dir, entre el 4rt i el 9è només hi ha hagut 11 centímetres. I el nostre atleta ha quedat fora de la millora per 1 miserable centímetre. Probablement si hagués passat, amb 3 intents més, hauria acabat saltant més.

També en llargada, l' Ismael Adjar (a l' esquerra de la 3ª foto) ha finalitzat 15è amb 3'98.

Encara hem tingut una altra posició de finalista gràcies a en Gerard Chiva. Ell i l' Arega Puig (al centre de la 3ª foto) han pres part de les semifinals dels 60 llisos. Passaven els 2 millors de cada sèrie i els 2 millors temps.

En Gerard ha participat a la 2ª, entrant 3er amb 8"52 (nou rècord del club, l' anterior d' ell mateix amb 8"57 7 dies abans). A la 1ª semifinal el 3er havia corregut més ràpid i, per tant, per classificar-se el 3er de la 3ª sèrie havia de córrer més lent dels 8"53 d' en Gerard.

Però a la 3ª també hi teníem a l' Arega Puig, que ha arribat 4rt amb 8"64, quedant eliminat. Com que el 3er ha fet 8"62, en Gerard passava a la ronda final amb el pitjor crono dels 8 finalistes, fent l' Arega l' 11è millor registre de tots.

Ja a la ronda definitiva, en Gerard no ha pogut evitar el 8è lloc amb 8"59.

En pes en Juan Sánchez ha acabat 11è amb 7'11, mentre que en Nil Mas feia el 16è millor crono dels semifinalistes en 60 tanques amb 12"32.

Podeu accedir als resultats sencers de les proves individuals clickant aquí, aquí pels dels relleus i aquí per veure les fotos que ens ha enviat en Ferran Rey, pare del medallista en alçada.