Sara Dorda es proclama campiona d' Espanya juvenil i apunta cap al mundial

Feia molts anys que no teníem a 3 atletes en un mateix campionat d' Espanya, però els bons resultats de la base es comencen ja a reflexar un cop superada l' escola del club. Per això 3 de les nostres noies estan aquest cap de setmana a Antequera (Málaga) participant al campionat d' Espanya juvenil en pista coberta. I amb quins resultats!!!

El balanç ha estat grandiós: 1 títol de campiona i 6 rècords del club superats.

A la jornada de dissabte la Sara Dorda (a la 1ª foto) ha sortit a les semifinals del 400 duent a terme una de les millors actuacions de tota la història del club. Arribava a Antequera amb el 4rt millor crono de totes les participants (59"42) i, per tant, amb les medalles com a objectiu.

S' han disputat 4 semifinals, de les quals es classificaven per a la final de diumenge la guanyadora de cadascuna d' elles i els 2 millors temps entre les no classificades.

Tot i que tot just es tractava del 3er 400 de la seva vida, no ha donat cap opció a les seves contrincants: 57"84 i triomf amb més de 2 segons de diferència respecte la segona de la seva sèrie i gairebé 1 segon menys que el segon millor registre de totes les sèries.

És la millor marca espanyola de l' any i millora 4 rècords del club (absolut, promesa, júnior i juvenil). I alerta: queda a només 24 centèssimes de la mínima pel campionat del món de la categoria que es celebrarà al juliol a Donetsk (Ucraïna), tot i que fer la mínima no assegura la partipació perquè només hi poden anar 2 atletes per país.

Òbviament era la favorita a la final de diumenge i, tot i no poder repetir la marca de dissabte, ha acomplert els pronòstics imposant-se amb 58"14, 28 centèssimes abans que la plata i 61 abans que el bronze. Sara, quin futur tens!!! I recordem-ho: és juvenil de primer any!!!

La Sara és la 4ª atleta en tota la història del club que es proclama campiona d' Espanya juvenil, la primera que ho fa en una prova diferent a la marxa. La van precedir Georgina Delgado en 5 km marxa en pista al 2003, Nerea Costal en 10 km marxa en ruta al 2003 i Raquel González en 10 km marxa en ruta al 2005. En el total de categories sumem ja 31 campions d' Espanya.

La Omaima Blal (a la 2ª foto) no ha passat a la final dels 1500, però l' hem de felicitar igualment perquè tenia 5'03"39 ii ha corregut en 5'02"36, millorant el seu rècord del club juvenil i el júnior que tenia la Cristina Fernández amb 5'03"12 des del 2000.

Es classificaven les 2 primeres de cada una de les 4 semifinals i els 4 millors temps, entrant la Omaima 6ª de la darrera eliminatòria. Els seus 5'02"36 són el 22è millor crono de de les 35 participants, essent necessari córrer en 4'54"33 per córrer la ronda definitiva.

En triple la Lauren Baker (a la 3ª foto) arribava amb una marca enguany de 11'32, la 4ª millor de totes, però amb molta igualtat per darrera, ja que fins a 12 atletes havien saltat 11 metres o més.

A l'hora de la veritat el nivell ha estat molt més alt de l' esperat, ja que 6 participants han superat els 11'32 de la Lauren d' aquest 2013.

La nostra atleta ha tingut un concurs difícil. La forta igualtat feia que hagués d' arriscar per aconseguir passar a la millora i ha començat amb 2 nuls. A la 3ª ronda havia de saltar 11'09 o més tenir dret a 3 salts més, però no ha pogut ser: 10'81 i 13è lloc final.

Podeu veure els resultats de clickant aquí.