El jove Víctor Garcia debuta amb nota en un campionat de Catalunya absolut. Raquel González (AAC) bronze

Entre dimarts i dimecres s' ha celebrat a Granollers el campionat de Catalunya absolut en pista, amb en Víctor Garcia i el seu company d' entrenaments, en Jean Luc Mendes (AAC, a al 1ª foto) prenent part del 800.

El nivell mig, en general, ha estat força més baix que el d' altres anys. No creiem que ajudi massa que es celebri entre setmana, especialment pels que treballen i resideixen lluny de la ciutat on s' organitza. Però, tot i això, en algunes proves el nivell ha estat excel.lent. I el 800 masculins ha estat una d' elles.

La inscripció era d' autèntic luxe, amb 3 atletes fora de concurs perquè no són catalans destacant sobre els altres: el cubà Maury Castillo (acreditat en 1'44"89) i els espanyols Luis Alberto Marco (1'45"14) i Ignacio Laguna (1'46"93). Si ells volien, es podia córrer molt. I així ha estat.

14 atletes han pres la sortida d' una cursa que s' ha iniciat a un ritme molt més ràpid del que estan habituats els nostres, amb en Víctor Garcia i en Jean Luc Mendes a cua de grup intentant aguantar al màxim. I ambdós han corregut de manera esplèndida tot i el fort tren dels del davant.

Al final, ni més ni menys que 5 dels 13 que han acabat han corregut per sota d' 1'48", imposant-se Maury Castillo amb 1'46"26, només 4 centèssimes menys que Luis Alberto Marco.

A les darreres posicions entraven els 2 mataronins, però amb grans resultats. En Jean Luc Mendes (fora de concurs per ser senegalès) entrava 11è amb 1'52"38, rebaixant els 1'53"04 que tenia com a rècord personal des de l' any passat.

I en Víctor Garcia (recordem, tot just júnior de 1er any), acabava 13è (7è del campionat de Catalunya) amb 1'54"47, aguantant el tipus molt bé per fer la 2ª millor marca de la seva vida, després dels 1'53"43 del darrer meeting de Mataró.

En Víctor ha estat el participant més jove dels 800. L' atleta que ha entrat just abans és 1 any més gran, però el següent n' hi treu 4, diferència molt apreciable en aquestes edats. Quin gran futur que té!!!

La Raquel González (AAC, a la 2ª foto), sortida de la pedrera dels Lluïsos, ha obtingut el bronze a la prova dels 5 km marxa en una cursa que ha disputat pràcticament sola. Per davant s' ha anat molt ràpid. Tant que la campiona, la Beatriz Pascual (VTiM) ha millorat el rècord d' Espanya amb 20'45"11, essent la medallista olímpica María Vasco (C.A. María Vasco) 2ª amb 21'15"57. La 4ª ha entrat en 24'33"49.

Podeu veure la classificació del 800 masculí clickant aquí i la dels 5 km marxa femenins aquí.