Oumaima Blal campiona de Catalunya cadet. Bronzes per Sara Dorda i Arnau Monsech

Aspiràvem a 3 medalles a la final del campionat de Catalunya cadet celebrat aquest diumenge a Vic i s' han aconseguit les 3, amb cronos molt destacables.

La Oumaima Blal (al centre de la 1ª foto) era una de les favorites en 1000 i no ha decebut gens ni mica, canviant el bronze que havia obtingut en pista coberta per l' or. Amb 3'05"12 ha entrat 79 centèssimes abans que la sots-campiona i ha quedat a únicament 24 centèssimes del seu rècord del club de la categoria per fer-se amb el primer títol de campiona de Catalunya de la seva vida.

En 600 teníem a 2 candidats, un noi i una noia.

L' Arnau Monsech (a la dreta de la 2ª foto), però, prioritzava la mínima pel campionat d' Espanya (1'29"50) abans que el podi. La mínima no ha pogut ser, però ha d' estar content per aconseguit la primera medalla en un campionat català de la seva vida, culminant una magnífica temporada amb el bronze amb 1'31"33. La plata ha estat molt lluny (1'28"81), però també el 4rt (1'32"61).

I la Sara Dorda, mateixa medalla a la mateixa prova: bronze en 600. Amb la diferència que ella, igual que la Oumaima, sí que estarà al campionat d' Espanya. A Vic 3 atletes han estat infinítament superiors a la resta, essent la Sara la 3ª d' elles a l' arribada amb 1'39"63, a 1 segon de les 2 primeres i a només 1 centèssima del seu rècord del club.

La pròpia Sara, tot i no acabar en posicions de medalla, ha estat sensacional en triple. Arribava amb un millor registre de 10'09. Avui a Vic la majoria de salts s' han dut a terme amb un fort vent favorable que ha invalidat les marques de cara als rankings per ser superiors a +2'0 m/s. Tot i això, els 10'44 amb que la Sara s' ha classificat 6ª ja són prou bons, amb vent +3'7 m/s. Però és que ha enganxat només un salt amb vent legal (el 4rt, +1'3 m/s), i en aquest ha arribat fins a 10'42, registre a tots els efectes vàlid per a qualsevol ranking.

Amb aquests 10'42 dóna la sorpresa i es situa líder al ranking del club de la temporada, superant en 2 centímetres la Lauren Baker que, tot i això, conserva el rècord del club cadet amb 11'17.

En 1500 obstacles masculins ha succeït una cosa que, segons el nostre parer, ha estat una doble errada: quan els atletes havien corregut ja 600 metres, se n' han adonat de que faltava 1 obstacle a la pista, fet que anul.laria totes les marques. Segons la nostra opinió, s' hauria hagut de deixar acabar la cursa sense donar temps. Però no.

El que han fet (opinem que erròniament) és fer aturar els corredors i, després de deixar-los descansar una estona, tornar a començar la cursa. El resultat ha estat que els cronos han estat nefastos en general. De fet, en Sergio Muñoz, que té 4'59" de fa 2 setmanes, ha entrat 12è amb 5'31"16.


I en martell, l' Alejandro Muñoz ha acabat amb 3 nuls.

Podeu veure els resultats sencers clickant aquí.