Bronze per Emma Palà al campionat de Catalunya de combinades

Durant el cap de setmana s' ha disputat a l' Estadi Joan Serrahima de Barcelona el campionat de Catalunya de proves combinades per a totes les categories excepte veterans. I allà hi hem tingut 2 noies amb resultats molt destacats.

La infantil Emma Palà (a la 1ª foto) es presentava a la 2ª combinada de la seva vida (1ª a l' aire lliure) però, tot i això, tothom confiava en ella per una medalla davant la seva enorme qualitat. I no ha fallat.

Ha acabat una pentatló molt sòlida, sense fisures, sense fallar a cap prova. Només en una ha quedat pitjor que 4ª entre les 11 atletes que participaven i a les 5 proves ocupa una posició entre les 5 primeres al ranking del club de tots els temps.

Aquesta regularitat li ha proporcionat la seva 3ª medalla de la temporada després de la d' or en llargada i bronze en triple a la pista coberta.

L' Emma ha començat debutant als 80 tanques amb 14"22 (3ª millor avui i 2ª del club de sempre), per continuar guanyant l' alçada amb uns magnífics 1'43 quan fins avui tenia 1'32 com a millor marca (4ª del club de sempre).

El pes ha estat on ha acabat pitjor classificada (7ª) amb 8'48 (3ª de sempre al club), per continuar amb un 2on lloc en llargada amb 4'81 (única prova en la que no ha fet marca) i acabar una 4ª plaça en 80 llisos amb 11"21 (5ª de tots els temps als Lluïsos).

A la puntuació final, bronze amb 2.547 punts, a 71 de la plata i a 301 de la 4ª. I atenció: rècord del club superant els 2.441 de la Lauren Baker al 2009. L' Emma té un futur brutal. Recordem que tot just està a la seva 1ª temporada a l' atletisme.

Precisament la Lauren Baker (a la 2ª foto) , ara juvenil, ha estat l' altra atleta del club a la competició. El resultat final és molt bo, ja que amb 3.595 punts ha acabat 6ª a l' heptatló millorant el rècord social que posseïa mateixa amb 3.343 punts des de feia 1 mes i escaig. A diferència de l' Emma, però, la Lauren es troba amb 4 proves molt bones per a ella i 3 de fluixes, handicap important de cara a pensar en medalles (avui ha quedat a 305 punts del bronze).

Només a 3 proves no ha fet marca de la temporada, però curiosament ha estat a les 3 primeres. Tot i això, després dels 2 tercers llocs en 100 tanques (16"41) i alçada (1'53) anava provisionalment 3ª. Aleshores, però, ha arribat la seva primera prova fluixa, el llençament de pes, on s' ha classificat 7ª amb 8'24.

La jornada de dissabte l' acabava 8ª en 200 amb 29"11, millorant en 80 centèssimes la seva anterior marca.

Diumenge ha anat molt millor ja que, com diem, a les 3 proves que li faltaven ha fet marca de la temporada.

En llargada s' ha classificat 4ª amb 4'97 (vent +2'8 m/s). Aquest vent invalida el registre de cara a rankings individuals (el màxim permès és +2'0 m/s), però no de cara a la marca de la combinada, ja que en aquesta disciplina es permet un vent de fins a +4'0 m/s.

La javelina ha sorprès positivament, ja que amb 26'87 ha acabat 2ª. Faltava, però, la seva pitjor prova: els 800 metres, molt temuts per la majoria de les especialistes en combinades. La Lauren, amb 3'02"10, ha millorat en 5 segons el seu registre personal per ser la 6ª de la prova.

Podeu veure les classificacions senceres de les categories de juvenil en amunt clickant aquí i per les de promoció aquí.