Els alevins de 3 x 600 es proclamen campions de Catalunya

7 equips del G.A. Lluïsos Mataró s' havien classificat per a la final del campionat de Catalunya de relleus de promoció que es disputà dissabte al Prat del Llobregat.

Després de la jornada prèvia havíem escrit que 3 d' ells aspiraven a medalla, però que cap ho tindria senzill. El balanç final és molt safistactori, ja que tot i que només vam poder pujar una vegada al podi ho vam fer al graó més alt, a més d' aconseguir 3 places més de finalista (8 primers), un d' ells en 4rt lloc.

Com era d' esperar, els alevins masculins van ser els més destacats.

Als 3 x 600 Marc Fernández, Arega Puig i Sergi Adalid (2on, 3er i 1er a la foto juntament amb la seva entrenadora, Xènia Pelegrí), s' havien classificat 2ons a la jornada prèvia amb 5'57"1. De cara a la final, la Xènia decidí retocar l' ordre dels rellevistes, mantenint a en Marc com a primer però intercanviant les posicions dels altres 2, corrent en 2on lloc en Sergi Adalid i 3er l' Arega Puig.

Estigueren excepcionals, ja que van tancar el crono en 5'43"10 (14 segons menys que 14 dies abans!!!), obtenint el títol de campions de Catalunya per poc més d' 1 segon davant del Barça, millorant el sots-campionat assolit l' any passat pel propi Sergi Adalid, juntament amb Oussama Blal i Ismael Adjar.

El 4 x 60 aleví es presentava apassionant, ja que a la jornada prèvia 6 dècimes de segon separaren als 4 primers, essent els millors els nostres corredors (els mateixos que els del 3 x 600 més en Víctor Ballesta) i el Club Muntanyenc Sant Cugat amb 35"8.

A les semifinals ja es va veure que, en principi, "només" es podia aspirar al bronze. Els nostres passaren amb el 4rt millor registre (36"09), ben a prop del Rubí (35"94). Però el Canaletes i el Muntanyenc Sant Cugat, amb 35"18 i 35"25, semblaven inabastables si no fallaven.

A la final es confirmà escrupolosament l' ordre de les semis tot i que els 4 equips van millorar els cronos: campions el Canaletes amb 34"76, seguits del Muntanyenc Sant Cugat amb 34"96, el Rubí amb 35"47 i els nostres 4rts amb 35"92. Tot i córrer bé, les medalles van quedar més lluny del que semblava a priori.

Les infantils femenines també s' havien classificat per partida doble, tan en 4 x 80 com en 4 x 200, com a 7enes i 4es amb 44"2 i 1'58"0 respectivament. Semblava que podien pensar en medalla en 4 x 200 i també, però de manera molt remota, en 4 x 200.

A l' hora de la veritat, es van classificar al mateix lloc a les 2 proves: 6enes. Però amb actuacions espectaculars, sobretot en 4 x 80.

Si havien corregut la prèvia en 44"2, a les semifinals de dissabte Ruth Díaz, Emma Palà, Irene Reboredo i Naiara Serrano (3ª, 2ª, 4ª i 1ª de les noies a la 2ª foto juntament amb els seus entrenadors Miguel Ángel Gámez i David Cocera) van acabar en 43"34, destroçant el rècord del club que tenien Lauren Baker, Alba Grau, Alexandra López i Clara Sanz amb 44"01 des del 2009. Van passar amb el 5è millor registre a la final. El Muntanyenc Sant Cugat quedava lluny (42"62), però les segones estaven 32 centèssimes per davant. Tot podia ser.

A la final les nostres van córrer un pèl més lentes (43"62, molt per sota també de l' anterior rècord), per acabar 6enes. Repetint el crono de la semifinal haurien estat quartes.

En 4 x 200, les mateixes 4 infantils (Ruth, Emma, Irene i Naiara) gairebé van clavar els 1'58"0 de la jornada prèvia, finalitzant 6enes amb 1'58"17. El bronze quedà a poc més d' 1 segon en una prova on novament s' imposà el Club Muntanyenc Sant Cugat (quina gran promoció té aquest equip!) amb 1'52"54, nou rècord de Catalunya.

Fins aquí les places de finalista (8 primers). Tot i que el 4 x 80 infantil masculí i el 4 x 100 cadet femení milloraren molt les seves prestacions de la jornada prèvia, no van poder anar a parar a la ronda definitiva.

Pol Bassons, Oussama Blal, Gerard Chiva i Martí Grau feren l' 11è millor registre als 4 x 80 amb 44"37, 1 segon i mig millor que 2 setmanes abans, però fou necessari córrer en 43"18 o menys per ser finalista. Missió impossible.

Les cadets femenines del 4 x 100 (Oumaima Blal, Sara Dorda, Anna Fernández i Mariona Murcia, per ordre a la 3ª foto), exactament igual. Córrer en 54"76 després d' haver fet 55"5 a la prèvia és un molt bon resultat, però no van poder acabar millor que 12enes.

L´única nota negativa (esportivament parlant) arribà al 4 x 100 cadet masculí. El nostre conjunt estava integrat per Arnau Monsech, Biel Mayans, Jordi Mirmi i Víctor Sedano (4rt, 3er, 2on i 1er a la darrera foto). Tal i com estava programat, van córrer la semifinal, però per una errada dels jutges es van anul.lar els resultats d' aquesta ronda.

Aleshores, els delegats decidiren que es disputarien 2 finals amb tots els participants, però en Jordi Mirmi havia de marxar. I aquí ve una altra de les grandeses del club: truquen a en Sergio Muñoz, que havia acabat de córrer un 1000 a l' Hospitalet, per veure si pot anar al Prat. Problema afegit: en Sergio s' havia desplaçat fins l' Hospitalet amb els pares de l' Alejandro Muñoz, que accepten de bon grat portar a en Sergi ràpidament fins al Prat per córrer el relleu.

El resultat esportiu no fou bo perquè van ser desqualificats per entregar un relleu fora de zona, però volem donar les gràcies a totes les persones que van fer possible que els cadets poguessin córrer: al delegat que va estar hàbil pensant en que en Sergio estava a l' Hospitalet, al propi Sergio per córrer després d' haver fet un 1000 i, sobretot, als pares de l' Alejandro. Tot i córrer el risc de fer-nos pesats, aquestes coses són les que fan gran al club.

Podeu clickar aquí per veure els resultats sencers.