Fran Chuan sots-campió d' Espanya veterà en 60 tanques.
Bronze per a Mª Helena Gaeta i Joaquín Joyas

Fins a Zaragoza s' han desplaçat 4 atletes del club per prendre part del campionat d' Espanya veterà en pista coberta.

A la jornada de dissabte en Fran Chuan (a la 1ª foto) s' ha fet amb el sots-campionat en 60 tanques M50 amb 10"46 en un final ajustadíssim, ja que el guanyador ha arribat en 10"26 i el bronze en 10"47.

Amb aquest registre en Fran supera el seu rècord del club veterà M50, que posseïa amb 10"75.

No els ha anat tan bé a la Mª Helena Gaeta (a la 2ª foto) i l' Albert López, ambdós en 800 per a atletes de més de 40 anys. Cal dir, però, que s' han oblidat el DNI a l' hotel i han hagut d' anar depressa i corrent a buscar-lo per poder competir, amb els nervis i la desconcentració que això comporta i que, de ben segur, els ha afectat en competició.

La Mª Helena s' ha trobat amb una cursa de gran nivell. Només cal dir que ella, que no ha pogut passar del 5è lloc entre les F40, ha fet millor crono que la campiona F35 tot i ser més gran i que totes les F35 han estat en les seves millors marques excepte la campiona.

Perquè vaja, que en F40 de 5 atletes la 4ª acabi en 2'30"88 és córrer i molt. La 5ª ha estat la nostra atleta que, amb 2'37"74, ha quedat a poc menys de 2 segons de la seva marca del 2012.

I l' Albert López (a la dreta de la 3ª foto) ha tingut molt mala sort abans de començar a córrer, i no només pel tema del DNI. 18 corredors han estat separats en 2 sèries, intercalant després els temps com si ho haguessin fet en una de sola, i al premianenc li ha tocat la 1ª d' elles, que ha resultat la més lenta.

De tota manera l' Albert no s' ha trobat bé ja que, si no, ja hauria tirat ell. Ha acabat 2on amb 2'09"07, quasi 3 segons més lent del que ha corregut enguany. Calia esperar als resultats de la 2ª sèrie, però estava clar que no s' adormirien en una cursa lenta, tal i com així ha estat.

El vencedor de la 2ª ha trigat 2'02"99 i 8 corredors han fet millor crono que l' Albert, classificant-se finalment el nostre atleta 10è del total.

A la jornada de diumenge tots dos s' han pogut refer del mal regust del dia abans. Ells dos i en Joaquín Joyas han estat els nostres representants, tots 3 en 1500.

La Mª Helena s' ha penjat la seva 1ª medalla en un campionat d' Espanya, fent-se amb el bronze. 2 atletes s' han destacat, però la premianenca ha pogut presumir novament d' una potentíssima darrera volta per acostar-s'hi perillosament, entrant en 5'23"33, a menys de 2 segons de la plata. Ai, si de vegades fos més valenta!!!

També ha pujat al 3er calaix del podi un Joaquín Joyas (a l' esquerra de la 3ª foto) que necessitava un bon resultat després d' una temporada que està essent complicada pels problemes físics que arrossega. 16 veterans M50 s' han repartit en 2 sèries (impensable fa pocs anys). A la 1ª hi entraven els atletes amb pitjor marca i s' ha guanyat amb 4'47"99, de manera que estava clar que les medalles es jugarien a la del mataroní.

El valencià Antonio Navas (Atletisme Xativa) pateix molt per guanyar en Joaquín quan aquest està a tope de forma, però ara no és el cas i s' ha imposat clarament amb 4'25"73. La lluita per la plata ha estat més renyida, perdent-la el nostre atleta per 94 centèssimes per arribar en 4'35"94, amb el 4rt a més de 2 segons i mig.

I l' Albert López avui ha tingut un millor resultat finalitzant els 1500 M40 en 4'18"31, però l' altíssim nivell de la prova no l' ha permès passar del 7è lloc final. Com en el cas dels M50, 24 participants han corregut en 2 sèries, amb l' Albert a la bona. I els 11 atletes que han corregut la 2ª han fet millor crono que el guanyador de la 1ª.

El campió ha fet 4'05"73, inabastable pel premianenc, amb els 3 medallistes per sota de 4'10".

Podeu veure tots els resultats clickant aquí.