Víctor Garcia i Ricard Baker 5ens al campionat d' Espanya júnior en pista coberta amb 6 rècords del club

S' ha disputat durant tot el cap de setmana a San Sebastián el campionat d' Espanya júnior en pista coberta, amb la presència d' en Ricard Baker i en Víctor Garcia.

A la jornada de dissabte en Víctor Garcia (a la 1ª foto) ha pres part de les semifinals del 800. Arribava amb un millor crono de 1'58"74, 26è de tots els inscrits, de manera que el passi a la final dels 6 millors semblava poc menys que impossible. Doncs no.

Es classificaven el guanyador de cadascuna de les 3 sèries i els 3 millors temps dels no classificats. El mataroní sortia a la darrera cursa, amb l' avantatge de conèixer els resultats anteriors.

A les 2 primeres sèries 6 atletes havien baixat de 1'58", de manera que l' accés a la final semblava pràcticament descartat. Havia de guanyar la seva sèrie o rebaixar molt la seva marca. No ha vençut, però el temps obtingut.. ufff!!! 1'55"97!!! Nou rècord del club absolut, promesa (millorant els 1'56"83 de Mustafa Benslimane al 1999) i júnior (el tenia el propi Víctor amb 1'58"74).

Ha tingut la sort d' enganxar una cursa ràpida i de córrer fantàsticament bé per entrar 3er, però amb el segon millor crono dels no classificats directament i, per tant, obtenint el bitllet per a la final.

Tot i haver aconseguit sobradament l' objectiu, diumenge estava disposat a lluitar per tot. I, de fet, ha demostrat que la brillant marca de dissabte no era casualitat i ha donat la cara en tot moment.

En una cursa preciosa, el mataroní s' ha classificat 5è amb 1'56"20, a només 23 centèssimes del registre del dia abans i a poc més d' 1 segon del campió, que ha acreditat 1'55"08.

Córrer en 2 dies 2 vegades gairebé 3 segons per sota de la seva anterior marca personal parla per si mateix. Ara estem ansiosos per veure en quines marques correrà d' aquí a pocs mesos a l' aire lliure. Víctor, que sàpigues que esperem molt de tu. Per sota de 1'54" és demanar molt?

Idèntica posició que en Víctor, la 5ª, s' ha classificat en Ricard Baker (a la 2ª foto) a la final "directa" de 200. Posem directa entre cometes perquè els 9 inscrits han corregut en 2 sèries, intercalant els temps com si ho haguessin fet en una de sola.

Es presentava amb la 8ª millor marca dels inscrits però, igual que en Víctor, ha millorat aquesta dada amb escreix.

El lluïsenc ha corregut la 2ª cursa final, entrant 2on amb 22"59, registre amb el que supera, també igual que en Víctor (quantes coincidències!), els rècords del club absolut, promesa i júnior que ostentava ell mateix amb 22"81.

3 rivals de la 1ª sèrie, però, han corregut més ràpid. D' aquí la 5ª plaça d' en Ricard. 19 centèssimes l' han separat de la plata i 17 del bronze.

Atenció!!! Tan en Víctor com en Ricard són júniors de primer any. Tot i que, curiosament, la majoria dels corredors que els han superat també ho són, l' any que ve esperem que lluitin per un graó al podi.

Podeu veure els resultats sencers clickant aquí.