Emma Palà i Irene Reboredo es reparteixen 3 medalles al campionat català infantil en pista coberta

5 atletes del club s' havien classificat en 7 proves per a la final del campionat de Catalunya infantil en pista coberta a celebrar dissabte 10 de març a Sabadell. Semblava que hi havia 3 opcions a medalla, però cap d' elles era clara. Però el resultat ha estat immillorable: 1 or, 2 bronzes, 3 rècords del club millorats i 1 igualat.

Tota la temporada hem estat avisant que l' Emma Palà (de taronja a la 1ª, 3ª i 4ª foto) és un diamant en brut. D' aquelles atletes amb una qualitat innata que tot entrenador vol tenir. I al seu entrenador, en Miguel Ángel Gámez, li ha tocat la loteria amb ella.

A la jornada prèvia havia passat com a 5ª en llargada amb 4'22 i 3ª en triple amb 9'39, però ja havíem advertit que, essent una nouvinguda, tenia un marge de millora enorme i que la vèiem com a doble medallista. Així ha estat i, a sobre, ens ha regalat un títol.

Ha estat en salt de llargada. Arribava amb una millor marca personal de 4'47, superant-la progressivament als 3 primers intents amb 4'53, 4'59 i 4'67, saltant 4'62 en el 4rt. Fins aquí anava ja 2ª, amb l' or en 4'76 i el bronze en 4'40. Però a la 5ª ha arribat l' explosió: 4'84!!!!!!!!

A falta d' un intent es situava líder, però faltava rematar la feina. L' Emma ha acabat el seu concurs amb 4'72, però faltava la reacció de l' atleta Andrea Trapé (Torredembarra) després de veure's superada. La reacció ha arribat, ja que ha millorat en 4 cm el seu millor registre avui, però els seus 4'76 no han estat suficients per atrapar la lluïsenca.

Amb aquests 4'84 li pren a la Lauren Baker el rècord del club cadet, que estava en 4'72, i fins i tot iguala amb la pròpia Lauren la plusmarca cadet.

Però no ha acabat aquí l' exhibició de la mataronina. Els 9'39 que tenia com a marca personal en triple i el 3er lloc a la jornada prèvia permetien somniar amb un altre podi, com així ha estat.

Ha començat amb 9'24 per seguir amb uns ja molt bons 9'60 que la situaven 3ª, posició que mantindria ja fins al final. Acabant amb 8'97, 9'34, 9'30 i 9'63 (nova millor marca personal), ha quedat a 20 cm de la plata i 12 cm per davant de la 4ª.

I si l' Emma està duent a terme la seva 1ª temporada a l' atletisme, la Irene Reboredo (a la 2ª foto i 2ª per l' esquerra a la 4ª) és tota una "veterana" ja als seus 12 anys. De fet, ja podia presumir de 2 medalles en campionats catalans. Ara ja pot dir que en té 3.

Com sempre, ha demostrat ser una gran competidora i fa les marques el dia clau. A la jornada prèvia havia passat com a 6ª amb 8"72, fent el rècord del club amb cronometratge elèctric. Cal dir que ella té 8"2 manuals, però el cronometratge manual en proves tan curtes no és mai massa fiable.

A la seva semifinal ja ha destroçat el seu tope personal, entrant 2ª amb 8"48 i fent el 3er millor registre de l' eliminatòria, deixant clar doncs que tenia gana de podi.

A la final encara ha estat millor: 8"48, nou rècord del club elèctric i medalla de bronze, amb la 2ª i la 4ª lluny.

La Irene ha participat també en perxa, classificant-se 10ª amb 1'90, marca personal també en pista coberta tot i que té 2'00 a l' aire lliure.

I per acabar amb les noies, 8ª plaça en alçada per la Ruth Díaz (a l' esquerra de la 3ª foto) amb 1'27, no podent després amb els 1'32 amb que hauria igualat marca.

Pel que fa als nois, esplèndid salt de qualitat d' en Martí Grau (a la dreta de la 3ª foto), perquè arribava havent fet fa 1 mes el rècord del club en 60 tanques amb 11"93 i avui ha corregut 2 vegades més de mig segon per sota, que és moltíssim en una distància tan curta.

S' havia classificat per a la jornada final amb l' 11è millor registre, però a la seva semifinal d' avui ha corregut en 11"27, nou rècord del club, passant a la ronda definitiva amb el 7è millor crono.

A la final no ha pogut millorar aquest temps però ha demostrat que no era casual, donat que s' hi ha apropat molt, entrant 6è amb 11"30.

I en Pau Rey avui no ha pogut estar en el seu millor nivell. Sempre no pot ser. S' havia classificat 6è en alçada a la prèvia amb 1'41 i avui ha acabat 9è amb 1'32, marca que ja voldrien saltar molts infantils però que s' ha de reconèixer que no és bona per a ell. De tota manera, 7 rivals han saltat 1'42 o més i, per tant, tampoc podia aspirar classificar-se gaire millor.

Podeu veure els resultats sencers clickant aquí. A la darrera foto, els feliços entrenadors de l' escola Xènia Pelegrí i Miguel Ángel Gámez amb les medallistes.