Ricard Baker campió d' Espanya juvenil en 4 x 100 amb rècord de Catalunya. MMP per a Víctor Garcia

Durant el cap de setmana s' ha disputat a Granollers el campionat d' Espanya juvenil en pista, amb 2 atletes del G.A. Lluïsos Mataró a la pista.

Un d' ells, en Ricard Baker (a la 1ª foto), ha tingut un campionat agredolç. Estava entre cotons per una lesió que ja li va fer perdre's el campionat de Catalunya. Ha intentat recuperar-se pels d' Espanya fins a darrera hora, però la cosa ha anat tan justeta que ha hagut de renunciar a les 2 proves individuals a les que estava inscrit (100 i 200) per intentar arribar en condicions al 4 x 100. I la jugada li ha sortit perfecta.

Ho ha fet com a integrant de l' A.A. Catalunya, com en altres ocasions, pel conveni de col.laboració vigent entre els 2 clubs. Amb 43"08 han superat per 20 centèssimes el Playas de Castellón i ja per més d' 1 segon el Simply-Scorpio 71 fent-se, de passada, amb el rècord de Catalunya.

És el 2on atleta a la història amb llicència del G.A. Lluïsos Mataró en proclamar-se campió d' Espanya juvenil en pista a l' aire lliure. L' anterior havia estat Vicenç Ortiz, campió al 1973 llençant el pes de 6 kg. a 13'56.

En Víctor Garcia (a la 2ª foto), per la seva banda, arribava amb un millor crono de 6'20"98 en 2000 obstacles, el 17è de tots els participants. L' objectiu era millorar tot el possible aquesta marca i això semblava que, d' aconseguir-ho, aniria acompanyat d' una classificació força millor que la que indicava el ranking previ. Però no ha estat així.

El nostre atleta ha competit més que bé, perquè fer marca en un campionat d' Espanya no es pot definir d' una altra manera. 6'18"13 ha estat el seu registre final. El sorprenent ha estat que això només li ha permès acabar 16è en una prova on el guanyador, amb 5'56"42, ha batut el rècord dels campionats i fins a 8 corredors han baixat de 6'10".

En Víctor es queda 2on al ranking del club de sempre, ben a prop dels 6'16"31 que va fer en José Antonio Martos al 1997.

Trobareu els resultats sencers clickant aquí.