Títol català de milla en ruta per a Joaquín Joyas i sots-campionat per a Mª Helena Gaeta

Dissabte a la tarda es va dur a terme una nova edició de la milla de Cornellà, una de les més prestigioses de l' estat. Enguany, a més, coincidia amb el campionat de Catalunya sènior i veterà.

Hem trigat a penjar aquesta notícia perquè de moment només s' han publicat els resultats d' aquestes dues categories. A la web oficial hi trobem el missatge "próximamente el resto de clasificaciones". Com que ja estan passant dies, de moment publiquem el que sabem a l' espera dels resultats sencers.

En Joaquín Joyas no s' avorreix d' acaparar títols de campió de Catalunya. Fins dissabte en duia 19 i a Cornellà en va assolir el 20è. I, com sempre, amb molta facilitat.

En una prova on corrien conjuntament els veterans M45 i M50, el lluïsenc i 2 M45 van ser molt superiors. Van fer tota la cursa destacats de la resta, cedint en Joyas als darrers 100 metres. El primer a l' arribada fou Joan Manel Galán (president de la U.A. Terrassa) amb 4'53", seguit de José Aranda (C.E. Picornell) amb 4'54". 3er i campió M50 entrava en Joaquín amb 4'58", a tot un món del 4rt i 2on M50, Francesc Xavier Nin (C.A. Nou Barris) amb 5'11".

Les veteranes femenines van córrer totes en una sola cursa degut a que la inscripció, com sempre, era molt menor a la masculina. Encarna Garcia (F45 del C.A. Vic) i Ana Mª Álvarez (F35 del C.A. Sant Celoni) van marxar soles de bon començament, entrant respectivament en 5'36" i 5'43".

Força lluny circulaven un grup amb 6 corredores, entre les que hi figurava la Mª Helena Gaeta (dorsal 128 a la 1ª foto), que corria el seu primer campionat com a F40. A falta de 400 metres van punxar 3 atletes, quedant les altres 3 lluitant per la 3ª plaça de la general. I el tema es posava molt interessant, perquè totes 3 eren de la categoria F40 i, per tant, es jugaven les 3 medalles.

A falta de 300 metres se'n queda una altra. El títol F40 era cosa de la lluïsenca i Olga Álvarez (Diputació de Barcelona). Després d' un final amb diverses alternatives, l' arribada fou tan igualada que els jutges no van donar una guanyadora fins 20 minuts després d' acabar.

Cap de les 2 atletes ho tenia clar. Ni els jutges tampoc, perquè primer van atorgar el títol a la Mª Helena i posteriorment van rectificar, havent-se de conformar amb un sots-campionat molt bo (no ha preparat gens aquesta temporada), però que la va deixar amb mal regust per la manera com va anar. El crono final, 6'01" per a totes dues, amb 6'21" per a la 3ª F40.

La Mar Margarit (a la 2ª foto) va classificar-se 2ª en una pobra categoria júnior (només 3 participants) amb un registre de 6'25".

Les classificacions que hi ha penjades de moment les podeu veure aquí.