Plata per a Joaquín Joyas al campionat d' Espanya veterà en pista coberta

Després d' haver estat absent per malaltia al campionat de Catalunya, en Joaquín Joyas afrontava el campionat d' Espanya de veterans en pista coberta, celebrat a la localitat malaguenya d' Antequera, amb moltíssimes ganes.

L' objectiu a la seva prova favorita, els 800 metres, sempre és l' or. Però no era senzill. Als darrers anys 3 atletes dominen clarament el panorama estatal a la categoria M50: el valencià Antonio Navas (C.A. l' Alcúdia), el madrileny Manuel Asenjo (E.A. Majadahonda) i en Joaquín, amb força igualtat entre ells però amb lleuger avantatge per a Navas, que l' any passat li va arrabassar al lluïsenc el rècord d' Espanya.

Gran participació, amb 17 atletes M50, dividits en 2 sèries segons les seves marques de la temporada donat que no hi ha semifinals i final, sinó que es combinen els temps de les 2 sèries per repartir les posicions. La primera, la més fluixa, s' ha guanyat amb 2'19". Cap problema per als més forts. El guanyador de la 2ª sèrie seria clarament el campió d' Espanya.

La cursa no ha estat ràpida i això era perillós per una banda, perquè és més fàcil que salti la sorpresa, però bo per una altra donat el gran final del que disposa en Joaquín.

Al final, el vencedor ha estat el valencià Navas amb 2'11"86, entrant sots-campió en Joaquín amb 2'12"28, millorant així el seu bronze del 2010. Per darrera sorpresa, donat que el barceloní Josep Xavier Nin (Nou Barris) s' ha fet amb el bronze amb 2'13"80 per davant d' Asenjo (2'13"93). Gran mèrit el de Nin, que tot just va començar a fer atletisme fa 5 ó 6 anys i en fa 3 va patir un greu càncer.

Amb aquest argent en Joaquín acumula ja 20 medalles en campionats d' Espanya al llarg de la seva vida (13 ors, 4 argents i 3 bronzes).

Trobareu el resultat de la cursa clickant aquí.