Lauren Baker es fa amb el sots-campionat d' Espanya cadet en pista coberta. Alba Grau, semifinalista

Durant el cap de setmana s' ha celebrat a Oviedo el campionat d' Espanya cadet en pista coberta, amb la participació de 2 atletes del club.

La Lauren Baker tenia una ocasió claríssima per penjar-se la primera medalla en un campionat d' Espanya a la seva vida en triple si ens atenem a les marques de les inscrites. La Lauren estava la 2ª amb 11'42, a només 7 centímetres de la millor i ni més ni menys que 48 centímetres per davant de la 3ª.

Amb aquests números, semblava que l' or i la plata haurien de repartir-se'ls la lluïsenca i Constança Cerrada (ISS - l' Hospitalet). Almenys si la Lauren estava sobre aquests 11'42. Si quedava lluny aleshores augmentaven les opcions de la resta d' atletes.

I tot ha anat sobre el guió previst: les dues favorites han estat molt superiors. La Lauren ha anat líder les 2 primeres rondes amb 11'16, privilegi que ha perdut en el 3er salt de la Constança, que ha arribat fins a 11'22.

Res ha canviat a les 4ª i 5ª temptatives, en les que cap de les dues han millorat les seves prestacions.

Al 6è i darrer intent la Lauren ha fet un darrer esforç per fer-se amb l' or i s' ha quedat a només 1 centímetre (11'21) de la ja campiona que, en un darrer salt ja amb el títol a la butxaca s' ha allunyat fins a 11'51.

La 3ª, amb 10'76, mai ha tingut opcions.

També hi ha estat l' Alba Grau. Dissabte ha iniciat la seva participació a les eliminatòries de 60 llisos. La gran quantitat d' inscrites (39) ha fet que s' haguessin de disputar 5 sèries eliminatòries, passant ronda les 3 primeres de cada una i el millor temps entre les quartes de cada sèrie.

La lluïsenca partia amb el 21è millor crono de les participants (8"22 fets a l' aire lliure), de manera que no era fàcil passar ronda. Però, tot i no poder millorar el seu tope de 8"22, sí que amb 8"31 ha obtingut un nou rècord del club cadet i juvenil en pista coberta, millorant els 8"34 que tenia ella mateixa.

Amb aquest registre l' Alba s' ha classificat directament per a semifinals donat que ha entrat 2ª a la 3ª sèrie, però cal reconèixer que ha tingut molta sort: només la 3ª de la seva sèrie ha fet pitjor temps que ella entre les classificades, mentre que 7 corredores d' altres sèries han quedat fora amb millors registres. És a dir, que l' Alba ha pres part de la sèrie més fluixa. Però la sort també compta.

L' any passat, sense anar més lluny, gairebé totes les seves marques a l' aire lliure es van veure invalidades per excessiu vent favorable, de vegades per molt poc. Ara el destí li ha tornat el que li va prendre l' any passat.

Òbviament, el passi a la final era impossible. Semblava que seria necessari baixar de 8"10 per aconseguir-ho, tot i que al final n' hi ha hagut prou amb 8"16. L' Alba, però, no ha tingut el seu millor dia i amb un registre de 8"52 no ha pogut evitar el 8è i darrer lloc de la seva sèrie. Era, però, el seu primer campionat d' Espanya dels molts que han d' arribar.

Enhorabona a totes dues. Podeu veure els resultats sencers clickant aquí.