Joaquín Joyas millora el seu rècord de Catalunya de 800 en pista coberta

En Joaquín Joyas (a la 1ª foto) ha de ser un exemple per a tots els atletes del club: amb 52 anys d' edat, 27 d' atletisme a les seves cames i després d' haver superat 3 anys duríssims per les contínues lesions que no el van fer abandonar ara fa un lustre, continua entrenant amb la il.lusió d' un nano. I més des de que enguany comparteix alguns entrenaments amb l' Albert López. Això, juntament amb la seva qualitat, es veu reflectit en els seus resultats.

Aquest diumenge ha millorat per 6ª vegada un rècord de Catalunya durant el decurs d' un control absolut en pista coberta celebrat a Sabadell.

Ha estat a la 3ª sèrie dels 800. Ell mateix tenia el rècord català amb 2'08"77 des del 2009. Avui ha compartit sèrie amb un altre atleta del club, el júnior Èric Reüll, al qual li ha d' agrair part del rècord perquè ha estat qui ha marcat el ritme els primers 400 metres.

En Joaquín anava el darrer d' un grup de 7 atletes que corria pràcticament en fila índia. Al pels 400 un atleta ha canviat de ritme, moment en que l' Èric ha perdut algunes posicions i en Joaquín n' ha avançat una, mentre que poc a poc li anava retallant diferències al seu company de club, ni més ni menys que 34 anys més jove que ell.

Al toc de campana anaven pràcticament un al costat de l' altre. A la darrera volta ambdós han acabat forts, entrant finalment l' Èric en 2'07"72 (té una millor marca personal feta enguany de 2'06"00) i en Joaquín en 2'08"38, millorant doncs en 39 centèssimes el seu anterior rècord català.

Òbviament en Joaquín ha rebaixat també el rècord del club veterà M50. Però és que també ho ha fet amb el M45 que tenia ell mateix en 2'08"48 des de l'any 2008.

Podeu veure el vídeo sencer de la cursa, gentilesa de l' Albert López, clickant aquí.

La propera setmana en Joaquín intentarà un altre rècord de Catalunya, en aquest cas el de 1500, que ostenta actualment Fernando Díaz en 4'24"41. Per aconseguir-ho comptarà amb l' ajuda de la llebre perfecta: l' Albert López. Perfecta perquè és un rellotge marcant els ritmes demanats i, a més, qui millor que ell per donar-li un cop de mà, que és qui comparteix entrenaments amb l' ídol?

També en 800, però a la millor sèrie, en Jean Luc Mendes (AAC, a l' esquerra a la 2ª foto), mataroní entrenat per en Xavi Grau, ha corregut en 1'56"20 fent gal.la d' un magnífic final, com podeu comprovar també en aquest vídeo gravat també per l' Albert López.

Gran actuació també en 3000 d' en David Campo (al centre a la 2ª foto) que, amb un temps final de 8'42"63, millora lleugerament els 8'43"62 que tenia des de feia unes setmanes. Aquest crono el situa 2on al ranking del club de sempre, amb la vista posada en els 8'36"22 de l' Addere Jebari.

La Manuela Reboredo ha obtingut també la seva millor marca personal en 200, rebaixant els anteriors 28"49 fins a 28"19, també 2on millor registre de sempre del club, en aquest cas en categoria juvenil.

Finalment, la Mª Helena Gaeta ha corregut un 800 absolutament en solitari, en una sèrie lluny de les seves possibilitats actuals, finalitzant en 2'42"12 (la penúltima ho feia en 2'28"). La lluisenca té 2'34" com a tope personal en pista coberta, però enguany dedica força menys temps a l' atletisme a la recerca de nous al.licients i, a més, una fascitis li està fent molt la guitza.

Trobareu els resultats sencers clickant aquí.