Títol per a José Ríos (C.A. Manresa) al campionat d' Espanya de mitja marató

Objectiu acomplert. Una setmana després de proclamar-se campió d' Espanya absolut en 10 km en ruta, aquest dissabte 18 de setembre el presi ha aconseguit el mateix guardó a l' estatal de mitja marató a Puerto de Sagunto.

La major part dels seus principals rivals han estat extrangers que, òbviament, no tenien dret a medalles al campionat d' Espanya però sí que podien sumar punts per als seus clubs a la classificació per equips.

Així, 5 corredors han estat molt superiors als seus rivals: 3 magribins, Pedro Santos i en Jose. Rachid Nadij ha estat el primer en despenjar-se. Els altres 4 han continuat junts fins als darrers quilòmetres.

Finalment, el primer en travessar la línia d' arribada ha estat Younes Ait Hadi (A.D. Marathon) amb 1h 04'40", seguit d' en Ríos amb 1h 04'46", obtenint el campionat absolut i el veterà. 3er ha finalitzat Hasane Ahouchal (Cárnicas Serrano) amb 1h 04'54", 4rt (i sots-campió d' Espanya) Pedro Santos (Puma Chapín Jerez) amb 1h 04'58", 5è Rachid Nadij (Atletismo Albacete) amb 1h 05'16" i 6è (i bronze al campionat) Manuel Hurtado amb 1h 05'44".

Més enrere, alguns internacionals com Javier Díaz (7è i 4rt del campionat amb 1h 05'59"), Manuel Ángel Penas (9è i 5è del campionat amb 1h 06'34") o Rafa Iglesias (11è i 7è del campionat amb 1h 06'59").

Ara caldrà esperar la llista de la R.F.E.A. per al campionat del món de mitja marató a disputar a la localitat xinesa de Nanning el 16 d' octubre, però sembla obvi que en Jose hi serà.

I la festa ha estat completa per a ell, ja que és l' entrenador de la guanyadora femenina, Azucena Díaz (CAP Alcobendas), que ha vençut amb 1h 13'33" i un avantatge escandalós de més de 3 minuts i mig sobre la sots-campiona.

Trobareu els resultats sencers clickant aquí.