Lauren Baker, sots-campiona de Catalunya en triple, rècord del Maresme i 9 rècords del club

Encara que sembli que no pot ser, tot això ha aconseguit la Lauren Baker (a la 1ª foto) aquest dissabte 30 de gener al campionat de Catalunya cadet en pista coberta celebrat a Vilafranca en la prova de triple salt.

Després d' un primer salt anecdòtic (9'84), la lluisenca ha arribat ja als 10'66 a la 2ª ronda. Amb aquest registre millorava ja 3 rècords socials de cop (el cadet, el júnior i el juvenil, en possessió d' ella mateixa amb 10'61) i es situava 2ª a només 3 centímetres de la líder provisional, Elisabeth Montaña (C.A. Ascó).

Al 3er salt, 10'71 (lògicament millorava altre cop els 3 rècords) i, el que era millor, es situava provisionalment primera i, per tant, tenia dret a ser l´última participant en saltar fins al final, coneixent ja el que havien fet les seves rivals.

A la 4ª ronda només ha arribat a 10'58 i es veia superada per Constança Cerrada (Muntanyenc Sant Cugat), que brincava fins a 10'86 al 4rt salt i fins a 11'18 al 5è.

La cosa s' havia complicat i molt. Tot i això, la Lauren no s' ha donat per vençuda i ha tornar a superar-se a sí mateixa, saltant 10'95 a la 5ª ronda. Aquesta marca, apart de millorar novament els rècords socials cadet, juvenil i júnior, esborra de les llistes de rècords del Maresme els 10'92 que tenia la laietanenca Beatriz Indurain des del 2007.

La Lauren ha acabat el seu gran concurs amb un 6è salt de 10'85, havent-se de conformar amb la medalla d' argent.

Però ja pot estar ben contenta per diferents motius:

- Ha aconseguit les 4 millors marques de la seva vida en pista coberta.
- Millora també els 10'75 que té com a millor marca a l' aire lliure des de l' any passat.
- És ben complicat per una cadet millorar rècords juvenils i júnior, i ella ho ha fet avui 3 vegades.
- Queda únicament a 4 centímetres dels 10'99 que té Mª Amparo González com a rècords del club absolut i promesa. I amb només 14 anys acabats de fer!!!

No ha acabat aquí la participació de la Lauren, ja que ha pres la sortida també als 60 tanques. Aquí, però, no ha tingut tanta fortuna i ha estat la primera atleta en no classificar-se per a la final (9ª oficiosament).

Amb una marca prèvia de 10"12 aquesta temporada les medalles semblaven complicades (5 atletes han baixat de 10" a la final), però tampoc havia d' estar massa lluny. Avui, però, "només" ha corregut en 10"35, acabant 5ª a la 1ª semifinal i quedant a únicament 4 centèssimes del crono que ha estat necessari per passar a la final. Una llàstima.

I mala sort també per l' Alba Grau donat que també ha estat la primera no classificada per a la darrera ronda, en aquest cas en 60 llisos. Però a diferència de la Lauren en les tanques, l' Alba ha donat el millor de sí i, amb 8"47, a millorat en 5 centèssimes els seus rècords del club cadet i juvenil.

Ha fet falta un crono de 8"40 per obtenir el bitllet a la final. Però, encara que hagi quedat molt a prop, el fet que hagi millorat la seva plusmarca ja l' ha de deixar ben satisfeta.

També ha competit a Vilafranca la Manuela Reboredo (a la 2ª foto) en 300 llisos. Ho ha fet molt bé, ja que amb 47"06 gairebé iguala els 46"9 que té a l' aire lliure, però només ha pogut fer el 12è millor temps i, per tant, ha quedat també fora de la final.

Podeu trobar els resultats sencers de la competició clickant aquí