Mireia Bonjoch (AAC) es queda a les portes de la final a l' Europeu júnior

Per molt poquet la Mireia Bonjoch (AAC) no es va poder classificar dijous per a la final del campionat d' Europa júnior a la localitat sèrbia de Novi-Sad.

I això que era molt complicat, ja que arribava amb la 24ª millor marca de les 27 inscrites, i que la competició va començar fatal per a ella, ja que les seves perxes no van arribar i va haver de saltar amb les que li van deixar les italianes, a qui se'ls ha d' agrair molt el gest.

Probablement el fet de saltar amb unes perxes que no eren les seves va fer que el seu concurs corrés el perill d' acabar amb 3 nuls inicials que haurien deixat un molt mal regust en el seu debut internacional en competició oficial.

Fou amb el llistó sobre 3'50, alçada que només va poder sobrepassar a la 3ª temptativa. Un cop passat l' ensurt va saltar 3'65 a la 1ª.

A la final es passava amb 4'10 o bé quan quedessin 12 competidores. Els 3'65 l' havien passat 22 atletes, de manera que s' havia d' arribar als 3'80 perquè encara en sobraven 10.

Tot i estar només 1 centímetre per sota de la seva millor marca a les darreres competicions la Mireia havia pogut amb aquesta alçada, però aquí es veia pràcticament obligada a fer-ho a la primera per passar a la final, ja que els 2 nuls sobre 3'50 pesaven molt en cas d' empats.

I sí que va passar els 3'80, però a la 2ª. Encara 14 saltadores van poder amb 3'80, de manera que només en sobraven 2. Però la mala notícia era que el nul de 3'80 i els dos de 3'50 feien que la Mireia anés provisionalment 14ª i, per tant, hagués de saltar 3'90 per classificar-se per la final de dissabte.

I no va poder ser. Amb 3 nuls sobre 3'90 la Mireia va tancar la seva primera participació internacional. I tot i que ha de fer ràbia quedar-se tan a prop de la final, classificar-se 14ª quan s' arribava com a 24ª està més que bé.

Per cert, com a nota curiosa, les 2 italianes, les propietàries de les perxes, van saltar 3'65 a la qualificació, és a dir, menys que la Mireia. Un altra mèrit afegit per la llavanerenca.

A la final la guanyadora fou l' alemanya Martina Schultze amb 4'20. Per darrera, una atleta no va poder saltar els 3'80 inicials i 2 més es van quedar just aquí, en 3'80, demostrant que no fou una casualitat que la Mireia estigués a punt de ser-hi present.

L' any que ve encara serà júnior i esperem que pugui ser present a la final de llavors... en el campionat del món.

Enhorabona a ella i al seu entrenador, en Norbert de Haro.