Rècord de Catalunya per a Joaquín Joyas en 800

En Joaquín Joyas ha aconseguit el seu màxim objectiu de la temporada. Tot i que prèviament ja havia millorat enguany 1 rècord d' Espanya, 2 de Catalunya i 16 del club, la seva il.lusió era millorar els 2'06"55 que tenia en Jaime López Egea com a rècord de Catalunya veterà M50 des de l' any passat.

Amb aquesta idea s' ha desplaçat fins a Can Dragó per intentar-ho al Trofeu Campmany aquest dimecres 8 de juliol, sortint de pressa i corrent de la feina després de la seva jornada laboral de 10 hores i escaig. Fins i tot, volia sortir a una de les darreres sèries per guanyar temps per arribar a escalfar correctament.

No sabem com, però molta gent a l' estadi sabia de la intenció d' en Joaquín i l' han animat abans de començar. Fins i tot, molts dels atletes que havien corregut en sèries anteriors no han marxat de la pista, esperant la proesa d' en Joaquín amb els cronos a la mà.

En Joyas comptava amb una llebre de luxe: l' Albert López. L' Albert feia molts anys que no disputava un 800 (de fet era el primer amb la samarreta dels Lluïsos, que vesteix des de fa 5 anys), però és un valor segur a l' hora de demanar-li ritmes. I ho ha fet a la perfecció.

Tot ha sortit perfecte: els dos lluisencs han aconseguint una cursa neta, sense cops de colze, ni entrebancs i sempre per la corda. El pas pel 400 ha estat just al ritme sol.licitat per en Joaquín, 1'02". I no només això, sinó que l' Albert li ha seguit tirant fins a l' arribada (a la 1ª foto), de manera que ja es pot sentir ben partícep del resultat d' en Joaquín que, amb 2'06"27, ha millorat el rècord català en 28 centèssimes i el del club en 60 centèssimes entre els aplaudiments del públic, entrant l' Albert una centèssima abans.

Després de la cursa, el nou recordman ha rebut múltiples felicitacions, fins i tot abans que anunciessin el rècord per megafonia.

Per cert, amb aquest crono en Joaquín no millora només el rècord del club M50 sinó també l' M45, que tenia en 2'06"64 des del 2007. Impressionant.

A la sèrie següent en Lluís Ignasi Ramon, amb 2'10"33, ha rebaixat en gairebé 1 segon la millor marca aconseguida després del seu retorn i, en sèries anteriors, els ex-lluisencs Daniel Campo (AAC) i David Beltran (C.A. Calella) han fet marca personal amb 1'57"45 i 2'01"64 respectivament.

També en 800, però en dones, la Mª Helena Gaeta i la Laura Pelegrí han dut a terme una cursa per oblidar. S' ha disputat una sola sèrie d' alt nivell i les nostres s' han trobat soles des del principi, acabant respectivament en 2'36"74 i 2'49"00, lluny de les seves marques de la temporada.

La Sandra Alonso (Barcelona Atletisme), amb 2'26"80, s' ha quedat més a prop dels 2'25"36 que té enguany.

En 5000, l' Elías Pérez ha fet marca personal per només 1 segon (16'16"90), però podia haver anat molt millor amb més competència. Relegat a la 2ª sèrie, l' Elías ha vençut amb 11" segons de marge, és a dir, sense una competència que li hauria anat molt bé per retallar uns segons més. A la mateixa sèrie en Nabi Abdelkader ha fet 17'08"26.

En 200 llisos, marca personal de la temporada per a Esmeralda Arriscado (AAC) amb 25"28 (+1'6 m/s), mentre que en Francesc Bonjoch (AAC) creiem que debutava en la distància, amb un bon crono de 23"86, tot i que el vent favorable de +2'6 m/s l' invalidarà de cara als rankings.