Bronze per Raquel González i Esme Arriscado (AAC) al campionat de Catalunya i gran rècord del Maresme per a la Raquel

S' ha disputat aquest dissabte a la tarda a Palafrugell el campionat de Catalunya absolut en pista que, tal i com ve essent habitual els darrers anys, compta amb la participació de molts atletes no catalans, passant a anomenar-se Open Catalunya.

El més destacat per a nosaltres han estat les dues medalles de bronze per atletes sorgides del G.A. Lluïsos Mataró, i en especial, l' actuació de la Raquel González (AAC).

La Raquel no para de progressar. I la seva actuació a Palafrugell, sense dubte, ha estat una de les millors de la seva vida. Ha millorat en més de mig minut el rècord del Maresme que ella tenia amb 23'34"73 des de l' any passat i, per primera vegada, ha trencat la barrera dels 23', fent 22'58"75. Al llarg de la història, només 7 homes nascuts al Maresme han estat capaços de baixar de 23'.

Per si fos poc, aquest gran registre l' ha obtingut marxant pràcticament tota la cursa en solitari, ja que tan amb l' atleta que ha entrat davant seu com amb la que ho ha fet per darrera hi ha hagut més d' 1 minut de diferència.

Lògicament, una marca d' aquest nivell porta implícita una bona classificació. I vaja si ho ha estat! Medalla de bronze, però amb quines acompanyants al podi!!! 2 marxadores olímpiques!!!

La guanyadora ha estat la Beatriz Pascual (Valencia Terra i Mar) que, per postres, ha millorat en 5 segons el seu rècord d' Espanya, deixant-lo en 20'48"06, mentre que la sots-campiona ha estat la medallista olímpica i mundial María Vasco (a la primera foto amb la Raquel) amb 21'48"44. La 4ª ha fet 24'12"83.

A la mateixa prova, l' ex-lluisenca Patricia Ventura s' ha classificat 5ª amb 25'45"36, també marca personal.

Pel que fa a l' Esmeralda Arriscado (a la segona foto), ha perdut el seu llarg regnat en 100 tanques però novament ha demostrat que és una gran competidora.

En un any en el que li costava baixar de 15", ha entrat 2ª de la seva semifinal amb 15"01 i un vent favorable de +1'5 m/s.

Ja a la final, era obvi que hauria de millorar notablement si volia aspirar a medalla. I, com sempre, ho ha fet al moment clau ja que, amb 14"41, ha fet la seva millor marca de la temporada i això li ha valgut fer-se amb el bronze per 5 centèssimes.

L' or ha estat per Sandra Ingelmo (Bidezábal) que, amb 14"06, ha millorat el rècord dels campionats que tenia l' Esme amb 14"08 des del 2001. De tota manera, encara que reglament en mà és així, moralment potser no ho és tant, ja que la Sandra Ingelmo no va néixer a Catalunya ni pertany a un club català. Però treient-se llicència per la Federació Catalana ja n' hi ha prou.

Encara un altre ex-lluisenc ha pujat al podi, i en un graó més alt, però no és un atleta sortit de la casa sinó provinent del conveni amb l' AAC: en 400, en Pau Fradera (ara al Barça) s' ha proclamat sots-campió amb 48"40, només per darrera del seu company de club Marc Orozco, campió amb 47"83.

Tot i no pujar al podi, gran resultat també per Mohamed Jebari (AAC), que s' ha classificat 4rt al campionat català en 1500 amb 3'53"09, millorant la seva marca en mig segon. Aquí s' ha notat la gran afluència de corredors no catalans, ja que en Moha ha entrat 4rt del campionat però només 16è de la cursa en una prova d' alt nivell, amb 13 participants per sota de 3'45".

La Mireia Bonjoch (AAC) també s' ha fet amb la medalla de xocolata mercès a la seva 4ª posició en perxa amb 3'30. La marca és fluixa, però cal tenir en compte que a Palafrugell no és fàcil saltar perxa, ja que acostuma a bufar vent lateral. Tot i que avui el vent no ha estat tan fort com en altres ocasions, les marques se n' han ressentit i amb només 3'60 n' hi ha hagut prou per obtenir el sots-campionat i amb 3'45 el 3er lloc. La campiona ha estat la mataronina Marta Cot amb 3'80.

I, finalment, 7è lloc per a Francesc Bonjoch (AAC) en salt d' alçada amb 1'80, no podent franquejar després els 1'85.