Els benjamins, 3ers al campionat de Catalunya en pista. Una errada dels jutges els aparta del sots-campionat

Esperàvem amb expectació el campionat de Catalunya de clubs benjamins en pista que s' havia de celebrar aquest diumenge 17 de maig a Calella perquè el conjunt entrenat per la Xènia Pelegrí i en David Cocera té un potencial enorme. Confiàvem en una bona actuació que els aportés una medalla i, tot i que ho han aconseguit fent-se amb el 3er lloc final, ens queda un mal regust perquè es mereixien un sots-campionat que no han obtingut per una errada dels jutges. Anem per parts:

El podi s' ha cimentat en dues dades: 2 victòries parcials en les 7 proves a disputar i la regularitat, ja que el pitjor classificat dels nostres s' ha classificat 7è entre 11, evitant doncs tothom una de les 4 darreres posicions en la seva prova.

La primera prova en disputar-se ha estat la d' 1 km marxa, en la qual en José Miguel García s' ha fet amb el 3er lloc amb 7'11"7. Els 2 primers han estat molt superiors, entrant en el mateix temps (6'59"5), però en José Miguel ha estat molt bé a la part final de la prova, superant molts rivals que duia enganxats. Els temps dels que han entrat darrera d' ell han estat 7'13", 7'15", 7'19" i 7'23".

Després ha estat el torn dels 1000 llisos, amb un estelar Oussama Blal que ha fet miques el seu rècord del club, situat en 3'45"8, per fer-se amb la victòria amb un temps de 3'37"7, essent 2on el representant de l' Agrupació amb 3'38"7 i fent el 3er 3'42"5. Recordem que abans de començar aquesta temporada el rècord social estava en 3'51"7. Vaja retallada!

Amb aquestes dues proves, els nostres noies es situaven líders amb 19 punts, empatats amb el Club Muntanyenc Sant Cugat i amb la U.A. Terrassa i la J.A. Sabadell amb 14 punts.

I aquest lideratge es refermava amb la 3ª prova, el salt d' alçada, en la qual en Pau Rey assolia la segona victòria lluisenca amb 1'17, marca que hauria suposat un nou rècord del club si no fos perquè just un dia abans ell mateix havia arribat fins a uns magnífics 1'22. El representant de la J.A. Sabadell ha saltat també 1'17 però ha cedit davant d' en Pau pel major número de nuls.

Ara ja es començava a pensar seriosament en la possibilitat d' obtenir el títol, ja que en alçada el representant del Club Muntanyenc Sant Cugat acabava només 9è i, amb 30 punts s' anava 6 per davant de la J.A. Sabadell i a 8 dels cugatencs.

Era el moment dels 60 llisos, en els quals en Sergi Adalid no ha pogut apropar-se als seus 9"6 i, amb 10"1, ha acabat 6è. Continuàvem essent líders amb 36 punts, però el Club Muntanyenc Sant Cugat es classificava 2on als 60 i se'ns acostaven a 4 punts, amb la J.A. Sabadell a 5'5.

Amb la cinquena prova els muntanyencs ens han atrapat. Mentre ells aconseguien una de les seves 3 victòries parcials (i 2 segons llocs, Déu n' hi do), el Nelson García només era 5è. Només entre cometes perquè ha dut a terme una gran actuació ja que, amb 2'67, ha millorat la seva marca personal en 21 centímetres. I 21 centímetres quan estem parlant de 2 metres i escaig és gairebé un 10% de millora, cosa gens fàcil.

A falta de dues proves, muntanyencs i lluisencs érem líders empatats novament, ara amb 43 punts, i la J.A. Sabadell quedava ja a 7'5. Però encara era haviat per cantar victòria perquè quedaven fins a un màxim de 22 punts en joc.

La darrera prova individual ha estat el llençament de pilota i, igual que ha passat en llargada, tot i que en Gerard Lirola només ha estat 7è s' ha de qualificar el la seva actuació com a molt bona, ja que amb 20'30 ha fet marca personal per gairebé 1 metre. Quan un atleta millora, no se li pot demanar més.

Però el resultat de la pilota ha estat molt dolent per a nosaltres, ja que el Club Muntanyenc Sant Cugat s' ha fet amb el primer lloc i els sabadellencs amb el segon, quedant, a falta només del relleu, líders els muntanyencs amb 53 punts, segons nosaltres amb 48, 3ers la J.A.S. amb 46'5 i 4rt el C.A. Calella amb 40.

Amb el potent equip que presentàvem en 4 x 60 (recordem que Sergi Adalid, Oussama Blal, José Miguel García i Pau Rey són els vigents sots-campions de Catalunya de la prova) era evident que, si no hi havia desqualificació o caiguda, una plaça al podi era nostra. Ara faltava veure quina.

Aquests 4 mateixos rellevistes han dut a terme una cursa magnífica. Corrent a la primera sèrie, han arribat en un final molt ajustat amb la J.A. Sabadell. Tan ajustada ha estat l'arribada que els jutges han dubtat força en qui era el guanyador, donant finalment la victòria en la sèrie als sabadellencs i el segon lloc a nosaltres. I aquí ha vingut la clau per perdre el sots-campionat: els temps que han atorgat: 39"4 i 39"9. La Xènia Pelegrí estava a l' arribada i reconeix que realment els sabadellencs han entrat per davant, però si els jutges han dubtat tant, com és possible que hi hagi 5 dècimes de diferència? Haurien d' haver donat el mateix temps o, com a màxim, 1 dècima més. Amb 2 dècimes ja no es dubta del guanyador.

Com que abans d' iniciar el relleu la J.A.S. anava 1'5 punts per darrera nostra i ara ja ens en treien 1, calia esperar que a la segona sèrie cap conjunt fes entre 39"4 i 39"9, però això no ha succeït, ja que el C.A. Canaletes ha corregut en 39"6 i el Club Muntanyenc Sant Cugat en 39"7. Si ens haguessin donat 39"4, 39"5 o 39"6 ens hauríem proclamat sots-campions (en aquest darrer cas, empatats amb els sabadellencs i havent de recórrer als 3ers llocs per desempatar, a favor nostre), però amb el lamentable error dels jutges, ens hem vist avançats pels vallesans i, de passada, hem perdut un rècord del club, ja que el tenim situat en 39"93.

De tota manera, la feina mal feta per gent de fora l' escola no ha d' amagar el gran resultat aconseguit pels nostres nens, tot i que fa ràbia perdre de manera injusta.

La classificació final ha estat: 1. Club Muntanyenc Sant Cugat 62, 2. J.A. Sabadell 57'5, 3. G.A. Lluïsos Mataró 56, 4. Fundació A.A. Catalunya 43'5, 5. C.A. Canaletes 43, 6. C.A. Calella 40, 7. C.A. Manresa 39, 8. C.A. Igualada 36, 9. U.A. Terrassa 35, 10. C.G. Tarragona 24, 11. C.E. Penedès 11