Joaquín Joyas es proclama sots-campió d' Espanya de milla en ruta

Aquest diumenge 3 de maig s'ha celebrat a Jaén el primer campionat d' Espanya de milla en ruta en categories sènior i veterà. I fins allà s' ha desplaçat el nostre incansable Joaquín Joyas amb la intenció d' aconseguir el títol en la categoria de veterans M50 tal i com ja ho havia fet a la pista coberta.

La inscripció prèvia ha estat més fluixa del previst i en Joaquín tenia únicament 5 rivals. Això ha fet que s' ajuntessin algunes categories, donant-se el tret de sortida conjuntament a totes les categories de 50 anys en amunt.

Ben aviat s' han distanciat de la resta 3 atletes de la categoria M50, entre ells en Joaquín. A falta d' uns 600 metres, el corredor del Majadahonda Manuel Asenjo s' ha despenjat de la lluita per l' or, pel qual lluitaven ja únicament en Joaquín i l' atleta independent Antonio Navas.

En una darrera recta d' infart, en Joaquín s' ha vist superat en el que és la seva especialitat, l' sprint final, entrant com a campió d' Espanya Navas amb 4'58" per 4'59" d' en Joaquín. El 3er ha entrat ja molt lluny, en 5'14".

Brillantíssima la temporada que està duent a terme en Joaquín. Ens té tan acostumats a que guanyi que sembla que un sots-campionat d' Espanya no sigui espectacular. I vaja si ho és!

Ara els seus objectius seran proclamar-se campió de Catalunya en pista i, si es decideix a viatjar a Vitòria, d' Espanya i intentar millorar els rècords de Catalunya en 400 (55"72) i 800 (2'06"55). Els d' Espanya (55"08 i 2'03"21) semblen fora del seu abast, sobretot el de 800.