Joaquín Joyas, campió d' Espanya en 800 I 1500 en pista coberta

3 lluisencs s' han desplaçat fins a Saragossa per prendre part del campionat d' Espanya de veterans en pista coberta, amb un altre magnífic resultat del millor veterà del club de tots els temps, en Joaquín Joyas.

Després d' haver aconseguit enguany 1 rècord d' Espanya, 2 de Catalunya i 2 ors al campionat català, aquest dissabte en Joaquín partia com a favorit en els 800 M50. I no ha decebut les expectatives, tot i que ha tingut un rival que li ha posat les coses força difícils.

Així, amb un crono de 2'10"44, en Joaquín s' ha fet amb l' or per davant de Manuel Asensio (Majadahonda), sots-campió amb 2'10"68, entrant el 3er molt lluny, ja amb 2'16".

Agafant el coeficient que s' utilitza per comparar marques en funció de l' edat, aquests 2'10"44 d' en Joaquín equivalen a 1'53"40 per a un sènior. És a dir, si tenim en compte que la seva millor marca personal és de 1'55"39 (1993), vol dir que tenen més valor les marques que fa ara que les de quan era jove.

Posteriorment, diumenge havia de participar també en els 1500, prova en la que a priori tenia més difícil la victòria. Els primers 600 metres han estat molt lents, cosa perillosa si tenim en compte que es disputaven 2 sèries per temps. Aleshores hi ha hagut un canvi de ritme brusc, reduint-se el grup capdavanter.

En Joaquín s' ha situat sempre a la cua del grup, còmode, conscient del seu gran final. Així, a falta de 250 metres ha llençat un potent atac al que ningú ha pogut respondre, vencent a plaer amb 4'38"96 per 4'40"17 del sots-campió.

Sense massa opcions a podi viatjaven també la Mª Helena Gaeta i l' Albert López, disputant ambdós per primera vegada un campionat estatal.

L' Albert ho ha fet en 3000 M35, una de les proves de més nivell de tot el campionat. Prova d' això és que el 10è classificat ha fet 9'17", que no està gens malament. L' Albert ha lluitat força estona per les medalles, però al final ha hagut de cedir, entrant 6è amb 9'13"27. L' or se l' enduien amb 9'03" i el bronze amb 9'07", de manera que podem assegurar que un Albert sense els problemes físics dels darrers mesos hauria estat gairebé segur al podi. L' any que ve, amb el canvi a la categoria M40, ho tindrà més fàcil.

A més ha estat una cursa molt complicada. Els corredors s' han dividit en 2 sèries i la segona, la de l' Albert, ha començat molt lenta, de tal manera que la cosa s' havia d' accelerar per evitar que els de la sèrie anterior acabessin amb millors temps. A més, era una cursa bruta, amb empentes i cops de colze. El segon km. es fa en 2'57", trencant-se ja la cursa.

A falta de 500 metres l' Albert es queda tallat i, tot i acabar fort i avançar 3 posicions, no pot passar del 6è lloc total.

La Mª Helena Gaeta, per la seva banda, sortia a buscar una bona marca a la prova de 800 F35 conscient que les posicions de podi no entraven dintre de les seves possibilitats. A més, el retard en l' horari ha fet que competís a les 22:40, hora força anormal que, a més, ha provocat que haguessin de canviar el bitllet de tornada i es quedessin a dormir a Saragossa, cosa que no estava prevista.

Així, ha optat per fer la seva cursa, obviant les 5 atletes que han passat el primer 200 a 32" i que acabarien baixant de 2'30" i, amb un crono de 2'38"98, millora en gairebé 1 segon el seu propi rècord del club que havia assolit aquesta mateixa temporada. La seva posició final, la 7ª.