5 medalles, 2 mínimes per al campionat d' Espanya i 11 rècords del club als campionats catalans en pista coberta

Amb el titular ja queda clar la gran actuació que han tingut novament els representants de l' escola del club, en aquest cas al campionat de Catalunya juvenil, cadet i infantil en pista coberta.

La infantil Lauren Baker (a la primera foto) s' ha fet amb un botí espectacular, ja que ella sola ha obtingut un or, un argent i fins a 6 rècords del club en només dues proves.

En triple salt ha aconseguit l' or amb total autoritat. Ha estat tal la seva superioritat que només ha fet servir els 4 primers dels 6 salts dels que disposava i, amb qualsevol dels quatre, hauria vençut. En un concurs de somni ha saltat 9'94, 10'26, 10'23 i 10'09, mentre que la segona classificada només arribava a 9'74. Amb els 10'26, la Lauren millora els rècords del club infantil, cadet, juvenil i júnior.

En aquesta mateixa prova l' Alba Grau no ha quallat un bon resultat. La 6ª posició sembla bona, però només ha saltat 8'96 quan aquesta temporada ja ha arribat als 9'42 marca amb la que, de tota manera, només hauria millorat una posició.

En salt d' alçada la mateixa Lauren ha obtingut l' or, tot i que durant bona part del concurs semblava que la victòria seria seva. Ha saltat, sempre a la primera temptativa, 1'24, 1'28, 1'35, 1'38, 1'40 i 1'42. Aquí només li quedava una rival, ja que la 3ª classificada només ha pogut amb 1'35. La rival en qüestió era Mar Vico, de l' ISS l' Hospitalet, a la que un nul sobre 1'38 li feia força mal.

Sobre 1'44 totes dues han passat a la segona i, sobre 1'46, la Lauren passava a la primera i la seva rival només al 3er intent. La següent alçada era 1'48 i semblava que la victòria seria per la Lauren veient com anava al concurs, però aleshores ha saltat la sorpresa ja que, mentre que la Lauren no ha pogut sobrepassar l' alçada, la seva rival ho ha fet a la segona. I no ha quedat aquí la cosa ja que, ja victoriosa, ha aconseguit millorar el rècord de Catalunya amb 1'51. És dir, campiona i recordman catalana amb 10 nuls en tot el concurs i la Lauren, amb només 4 nuls, sots-campiona.

Amb aquests 1'46 la Lauren millora els rècords del club infantil i cadet en pista coberta, tot i que a l' aire lliure ha saltat encara més amunt.

El germà de la Lauren, el cadet Ricard Baker (a la segona foto), també ha aconseguit un gran resultat. En triple salt s' ha fet amb el bronze tot i no tenir el seu millor dia. Amb una marca aquesta temporada de 12'26 en Ricard apuntava al podi, però no semblava que s' hi pogués arribar amb els 11'85 d' avui. La seva posició ha estat clara perquè el 2on i el 4rt han quedat molt distanciats, amb 12'43 i 11'47 respectivament.

En canvi, a la prova on en Ricard tenia menys opcions de medalla, curiosament, ha aconseguit la mínima per al campionat d' Espanya cadet que es disputarà els propers dies 21 i 22 de març a Oviedo. Amb una marca prèvia de 7"70 era el seu objectiu, ja que la mínima (7"65) quedava a prop.

Així, en semifinals ha corregut molt bé, acabant en 7"63 (per tant, mínima) en 3er lloc de la seva sèrie i 4rt del total. Una vegada a la final, però, no s' ha trobat tan bé i, amb 7"76, ha acabat 7è. Els 7"63 de les semis suposen un nou rècord del club cadet.

La darrera de les medalles de la jornada de dissabte no ha estat una sorpresa, però no era tan esperada com les dels Baker. L' ha aconseguit la infantil Alba Grau (a la 3ª foto) en 60 llisos. En semifinals ja ha fet el 3er millor temps de totes amb 8"58, nou rècord del club infantil, cadet i juvenil. Ja a la final, no ha pogut repetir la marca anterior però, amb 8"62, no se li ha escapat el bronze, molt lluny de la sots-campiona (8"43) però amb una distància còmoda sobre la 4ª (8"72).


El quartet infantil de 4 x 200, amb l' Alba Grau, la Lauren Baker, la Clara Sanz i l' Alexandra López, també ens feia somiar amb una medalla després del seu 5è lloc a la jornada prèvia, però no ha pogut ser. Amb una marca de 2'00"43 han millorat lleugerament el registre de l' eliminatòria, però han acabat ocupant la 5ª posició, a 2 segons del bronze.

L´única cadet femenina, la Manuela Reboredo, tenia com a objectiu el passi a la final de les 8 millors. Tot i dur a terme una bona cursa i millorar la seva marca, el seu crono de 8"59 no ha estat suficient per aconseguir-ho, fent el 15è millor temps de totes. Per cert, amb aquest temps la Manuela millorava la marca que fins aquest mateix matí havia estat rècord del club cadet, els 8"74 de la Laia Sans des del 2003, però es queda sense plusmarca perquè l' Alba Grau ha fet 8"58 al matí.

Tot això ha estat dissabte. La jornada de diumenge es presentava menys favorable, amb només 3 participacions, però un altre lluisenc s' ha exhibit. Ha estat el cadet Víctor Garcia. Habitualment es classifica entre els millors als campionats catalans, però no és un assidu als podis. Ar, però, es troba en un gran estat de forma, tal i com ha demostrat.

Així, amb un temps final de 2'48"53, ha aconseguit 3 grans èxits: medalla d' argent, mínima per al campionat d' Espanya cadet, acompanyant doncs a en Ricard, i rècord del club.

El guanyador de la prova ha estat Harold Sagel (Aquadiver GEEG) amb 2'47"34, mentre que el 3er el corredor de l' Universitari Pol Bou, ha entrat a 2 segons d' en Víctor.

La marca és mínima per al campionat estatal per poc, ja que està situada en 2'49"0, però és més que suficient. I pel que fa al rècord social, millora els 2'50"77 que tenia ell mateix des de feia 1 mes.

Les altres dues actuacions de diumenge no han estat tan afortunades. Per a la cadet Layla Ruth Vivas, debutant aquesta temporada, ja era un èxit assistir al campionat. No ha pogut fer res per estar entre les millors, classificant-se 12" amb 3'47"57.

La Laura Pelegrí, per la seva banda, ha estat l´única representant juvenil del club i no ha tingut el seu millor dia. Aquest any ha corregut els 1500 en 5'50", però avui no s' ha trobat gens bno s'només ha pogut fer 6'24"12, acabant 8ª. Laura, un mal dia el té qualsevol i no passa res.