Prudencio Pérez, Juan Antonio Sabán i l’ equip dels veterans més joves, medallistes al campionat de Catalunya de cros

Magnífic resultat el dels nostres veterans al campionat de Catalunya de cros celebrat aquest diumenge a Vic, amb 3 medalles aconseguides.

Entre els veterans més grans, els de més de 60 anys, tan en Prudencio Pérez com en Juan Antonio Sabán (a la primera foto) duien una molt bona temporada, però sense trepitjar al podi. Avui, quan era el dia, tots dos han tingut una molt bona actuació, proclamant-se en Prudencio sots-campió de Catalunya (renovante el sots-campionat assolit l’any passat) i en Juan Antonio 3er.

Ells dos, juntament amb el 15è lloc d' en Jordi Pelegrí, han obtingut el 10è lloc per equips a la categoria de 45 anys en amunt. També ha acabat la prova Albert Artigas, 16è M50.

Pel que fa als veterans més joves, hi havia 2 objectius: indidualment, l’ Albert López volia proclamar-se campió M35 com ja ho havia fet al 2007. Col.lectivament, els veterans més joves (es sumen els resultats de les categories M35 i M40) volien millorar 3er lloc assolit l’ any passat.

Cap de les dues coses era senzilla. De fet, l’ Albert havia baixat el pistó els darrers 15 dies entrenant perquè arrossegava molèsties després de l’ infernal cros de Calella. Això ha fet que avui ho passés realment a la darrera volta i “només” pogués acabar 5è, lloc de tota manera molt meritori en una cursa amb molt nivell. També en M35, Nabi Abdelkader ha ocupat el 18è lloc.

Cal dir que s’ ha proclamat sots-campió l’ ex –lluisenc (ara al C.A. Calella) Nabi Abdelkader. En M40, en Francisco Javier Avilés (a la segona foto) ha acabat en un gran 6è lloc, mentre que l’ Agustí Bartrés era 13è a l’ arribada i en Jordi Fernández 35è.

Col.lectivament sí que han aconseguit l’ objectiu, ja que l’ Albert López, en Francisco Javier Avilés i Nabi Abdelkader han obtingut 52 punts a la classificació conjunta, obtenint el sots-campionat català a 7 punts del J’ Arribu i 8 punts per davant del F.C. Barcelona.

I aquí sí que hem de lamentar el cúmul de baixes patides, perquè el títol no s’ hauria escapat de cap manera si en Manuel Vázquez no hagués estat baixa per ciàtica. I potser tampoc si en Jordi Fernández, en José Luis Nieto i en Jordi Martí no portessin una temporada plena de problemas físics.

Pel que fa a la participació femenina, només la Mª Helena Gaeta va sortir a Vic i, a més, sense grans pretensions, simplement per fer un entrenament de qualitat. Així, la 9ª posició final es pot considerar prou bona.

Paral.lelament al campionat es celebraven també curses per a la resta de categories. Entre els cadets, un Víctor Garcia en molt bona forma no tenia el seu millor dia, acabant 7è a 50" del podi, mentre que l' Eudald Correa finalitzava 22è, mentre que la Laura Pelegrí era la 30ª entre les juvenils.