Raquel González i Patricia Ventura (AAC), podis al Campionat d' Espanya júnior amb polèmica

Durant el cap de setmana s' ha disputat a Vitòria el Campionat d' Espanya júnior, amb la destacada actuació de dues marxadores ex-lluisenques. Ara bé, la cursa ha estat envoltada d' una gran polèmica degut a un tema d' una nova nacionalització.

La primera classificada de manera claríssima, doblant totes les seves rivals, ha estat Julia Takacs, una marxadora feta a Espanya però d' origen hongarès i que va jurar la constitució espanyola divendres passat, és a dir, només un abans d' iniciar-se el campionat. El procés burocràtic, però, fa que trigui uns dies a obtenir la nova nacionalitat, de manera que oficialment encara no és espanyola.

Pel que fa a la cursa en si, la Julia Takacs ha fet un temps de 47'10"01 (seria nou rècord dels Campionats) que avui en dia és inabastable per a la Raquel, que ha quallat un molt bon resultat, entrant en segon lloc amb 49'34"91. Aquest temps és un nou rècord del Maresme absolut en pista i supera amb escreix els 50'10"80 que tenia ella mateixa des de l' any passat, tot i que encara no arriba al nivell dels 49'03" que té en ruta.

Amb aquest resultat, i donat que la Julia encara no és espanyola, la campiona d' Espanya era la Raquel, però han donat com a guanyadora la Julia. L' Agrupació Atlètica Catalunya ha presentat la corresponent reclamació per impugnar la cursa, consultant fins i tot al seleccionador nacional i a diversos advocats i tots han coincidit amb que l' or correspon a la Raquel. Oficialment, però, als resultats continua figurant com a guanyadora la Julia Takacs. Haurem d' esperar a veure com acaba aquest embolic.

La 3ª, lluny de la Raquel, ha estat la marxadora del Nerja Sara Alonso amb 51'42"94. Aquesta atleta, però, competia fora de concurs perquè encara és juvenil i això ha fet possible que una altra ex-lluisenca, la Patricia Ventura, es fes inicialment amb el bronze de la prova mercès a la seva 4ª posició de la general entre les 12 atletes en competició. Ara bé, si es confirma que la Julia Takacs no té dret al títol, la Patricia passaria a ocupar el segon lloc entre les júnior espanyoles, de manera que l' Agrupació obtindria el doblet a la prova amb les dues ex-representants dels Lluïsos.

La Patricia Ventura poc a poc va millorant i ha acreditat un registre de 57'38"47 i puja a un podi estatal per primera vegada a la seva vida. La Raquel, en canvi, acumula ja un palmarès ben ampli tot i tenir només 18 anys: 7 vegades internacional amb Espanya, 3 ors (comptant el "presumpte or" de la cursa d' aquest cap de setmana), 4 argents i 4 bronzes en Campionats d' Espanya i 9 ors, 3 argents i 3 bronzes (2 d' ells absoluts) en Campionats catalans. Tot això des del 2002, any en que es va començar a prendre la marxa seriosament. Déu n' hi do.