2 argents i 4 rècords per a Lauren Baker i rècord per a Sara Dorda al Campionat de Catalunya infantil i aleví

Com gairebé sempre, brillant actuació dels nens i nenes de l' escola d' atletisme del club, tot i que no es va poder igualar el balanç 3 ors i 2 argents de l' any passat en aquest mateix campionat bàsicament per tres motius: la Lauren Baker (a l' esquerra de la primera foto) i l' Alba Grau, que l' any passat es van repartir 3 medalles, enguany són infantils de 1er any (l' any passat eren aleví de 2on), de manera que competeixen amb atletes un any més grans. L' Alba, a més, ha començat la temporada molt tard per lesió.

L' altre motiu és que en Ricard Baker, que l' any passat va aconseguir les altres dues medalles, ara ja és cadet i, per tant, no ha competit aquest dissabte sinó que ho farà d' aquí a dues setmanes a Amposta.

Tot i que, com hem dit, la Lauren és infantil de 1er any, el seu comportament ha estat excepcional, treient el millor de si mateixa per obtenir dues medalles d' argent, batre quatre rècords del club de cop i igualar-ne un altre.

En salt d' alçada va igualar el seu millor registre (1'47), lluitant per l' or fins al darrer moment, tot i que finalment es va haver de conformar amb l' argent. Fins als 1'47 va tenir un duel molt equilibrat amb la saltadora de l' ISS l' Hospitalet Anna Ruiz, duent a terme totes dues un concurs sense nuls. Sobre 1'50, però, la Lauren ja no va poder superar el llistó, cosa que sí va fer la seva rival. La 3ª va quedar lluny, amb un millor salt de 1'38.

Poca estona després, la Lauren participava a la final de triple salt, amb l' objectiu d' una medalla, tot i que l' or es preveia molt difícil. Com sempre, però, la Lauren es va superar novament. Al 4rt intent ja va superar el rècord del club infantil i cadet, millorant els 9'74 que tenia ella mateixa, amb un salt de 9'76 que, tal i com anava el concurs, semblava assegurar la medalla d' argent, ja que aleshores el bronze estava en 9'43. Cal fer esment que aquest salt és millor també que el rècord del club juvenil (9'75 de Laia Sans) però que no es pot contemplar com a tal perquè seria necessari l´ús de l' anemòmetre.

Però l' or no es veia lluny, ja que la marca a batre era els 9'91 d' Esther Pellicer, del Pratenc. Així, al 5è intent la Lauren encara va aterrar una mica més enllà, a 9'83 metres, evidentment també rècord del club infantil i cadet, no podent però arribar fins l' or.

L' altra gran protagonista de la jornada fou t l' aleví Sara Dorda (a la segona foto) i per dos motius: un d' ells, perquè es va classificar 5ª en tot un campionat català en 600 amb 1'57"11. I el segon motiu, que amb aquest registre millora un rècord del club que tenia ja 24 anys d' antiguitat, els 1'57"2 de la Cristina Vico. Les medalles van quedar lluny (1'53"48 el bronze) però l' actuació de la Sara va ser de traca i mocador, millorant la seva marca quan s' ha de fer i en una cursa trencada des del començament, ja que la guanyadora va acabar un temps excepcional de 1'47"49 que va fer embogir la prova.

Cal destacar que ara mateix tots els rècords del club aleví femení estan fets entre els anys 2006 i 2008 excepte els 2000 llisos (7'43"4 de la Sussanna Sabater al 1989) i els 2 km marxa (13'12"1 de Sandra Torrejón al 2002). És evident que l' escola d' atletisme del club gaudeix de molt bona salut.

La Sara també va participar en salt d' alçada, estant a prop de les seves millors prestacions amb 1'15 que li van donar la 10ª posició final, la mateixa alçada que la 8ª però perdent dues places pel número de nuls.

L' aleví Jordi Mirmi havia fet a la jornada prèvia la 4ª millor marca de tots els participants amb un nou rècord del club de 10"96 i aquest dissabte va ser un prodigi de regularitat tan en semifinals com a la final. En semifinals va fer novament el 4rt millor temps amb 10"97. Semblava, però, que no optaria a les medalles ja que els 3 primers s' havien mostrat molt superiors a la resta.

Això es va confirmar a la final, tot i que en Jordi va fregar novament la seva marca. Així, amb un crono de 11"02 va assolir la 4ª posició final, a 60 centèssimes del bronze però en una actuació molt brillant.

Una altra plaça de finalista l' aconseguí la infantil Manuela Reboredo en 80 llisos. Millorant lleugerament la seva plusmarca amb un crono de 11"33 va guanyar el passi entre les 8 millors pels pèls (11"33, amb només 1 centèssima de marge), cosa que no van poder assolir Alba Grau (17ª amb 11"65) i Alexandra López (33ª amb 12"08).

La Manuela i l' Alba van doblar en els 150 i aquí no van tenir tanta sort, ja que la Manuela no va podert passar a la final per una sola centèssima ja que, amb un temps de 21"68, es va classificar 5ª a la seva semifinal a només 1 centèssima de la 4ª. A la 3ª foto podeu veure l' ajustada arribada entre les dues atletes. L' Alba, per la seva banda, va entrar 7ª a l' altra semifinal, en una sèrie en la que els jutges no van donat temps oficials.

L' infantil Carles Rey (a la darrera foto) també va obtenir la condició de finalista amb la seva 8ª posició en triple, amb un millor intent de 8'35. La seva marca va quedar lluny, ja que té 9'08, però el vent contrari que tenien els atletes en el moment de la prova va impedir la consecució de millors registres. Un èxit per a ell.

En alçada aleví masculí, l' Estanis Novellas també es va colart entre els finalistes, essent 8è amb un salt de 1'15. El propi Estanis va participar també a la final de llençament de pes, acabant en 10ª posició amb un millor llençament de 6'39, a 1 centímetre de la seva marca personal.

A l' igual que la Manuela en 150 infantils femenins, a la mateixa prova masculina l' Oriol Blanches va quedar a les portes de la final, entrant 5è a la seva semifinal amb un crono de 21"05 que millora en 2 centèssimes la seva marca personal aconseguida a la jornada prèvia. Tot i això, cal dir que el temps de l' Oriol fou l' 11è del total, ja que va fer pitjor crono que 6 corredors de l' altra semifinal.

En 3000 infantils masculins, en Marc Ciller havia fet el 11è millor temps a la fase prèvia, posició que va repetir a la final amb un crono de 12'16"00.

Finalment, als 60 metres i llençament de pilota en categoria aleví els resultats dels nostres van ser més discrets. Cal tenir en compte que aquestes proves es van suspendre a la jornada prèvia per la pluja i tots els atletes van obtenir directament el passaport per a la jornada d' avui, classificació que probablement els nostres alevins no haurien aconseguit.

Tot i això, en Carles Fernándezes va classificar 18è en pilota amb 20'56, lluny de la seve millor marca, situada en 4 metres més. Llàstima, perquè estant pels volts de la seva marca hauria lluitat fins i tot per una plaça de finalista.

En 60 metres sí que els nostres no van tingut cap opció de classificar-se entre els 16 millors. Així, l' Aina Anderton va fer el 27è millor temps entre les nenes amb 9"66, fregant la seva marca, mentre que entre els nois en Jordi Mirmi va fer el 29è millor temps amb 9"91, en Carles Fernández el 33è amb 9"96 i l' Alejandro López el 44è amb 10"65.